2020 Georges Duboeuf, Domaine des Rosiers Moulin-à-Vent, Bourgogne, Frankrig

2020 Georges Duboeuf, Domaine des Rosiers Moulin-à-Vent, Bourgogne, FrankrigMasser af Georges Duboeuf beaujolaisvine og den næste i rækken blev denne Domaine des Rosiers Moulin-à-Vent og igen i en årgang 2020.

Igen er druerne fra en Georges Duboeufs partnere og her er det fra Gérard Charvet, der tilbage i 1976 først startede med sparing med Georges Duboeuf og siden midten af 1990’erne herefter lod Georges Duboeuf og hans team overtage hovedparten af aftapningen og distributionen af produktionen.

Gérard Charvet er en af de mest passionerede skikkelser i hele Beaujolais og han tilbringer utallige timer i sine vinmarker … altså undtagen når han tilbringer alle døgnets vågne timer i kælderen. Han har opkaldt sit domæne Domaine des Rosiers efter roserne, som vokser på vingården og for enderne af vinrækkerne.

Charvet er selv tilhænger af, at vinen lagret på egefade, da ståltankene – som vinen gærer i – giver vinen et strejf af sterilitet og derfor ikke må stå alene. Denne Moulin-à-Vent er derfor efter endt fermentering lagret 9 måneder … hovedparten i ståltankene og de restende 20% i en kombination af nye og brugte fade.

I næsen er det nærmest en eksplosiv duft … godt med kirsebær, brombær og måske endda solbær … lidt mørkere end forrige fra Fleurie suppleret med blæk, kul og kridt, gode landlige, animalske og bondske aromaer, blomster, god balance og sammenhæng.

Smagsmæssigt igen en vild god balance, hvor syren og frugten går hånd i hånd, saftig og vedkommende. Der er mere kraft i vinen end fx Fleurie, er pænt tør, har en smule jern, fennikel, kraftigere tanniner og nok også mere skarp i smagen, selvom det lille fadpræg runder tingene en smule af.

Forhandles af Løgismose, hvor en flaske koster 150 kr.

Vinanmeldelse 5/7