2020 Georges Duboeuf, Château des Déduit Fleurie, Bourgogne, Frankrig

2020 Georges Duboeuf, Château des Déduit Fleurie, Bourgogne, FrankrigAf Beaujolais’ 10 Cru’er, så rangerer Fleurie altid højt hos mig og det gør denne Château des Déduit Fleurie fra Georges Duboeuf da også.

Vinen er lavet med Gamay fra en 7 hektar stor vinmark, som Georges Duboeuf forpagtede sammen med partneren Jean-Marc Bourdon. Marken omgiver det fine Château des Déduits i Fleurie, som nogen også kalder for Dronningen af Beaujolais.

Slottet har sit navn fra den samling af huse Les Déduits, der ligger centralt i Fleurie. De nuværende ejere, Monsieur og Madame de Seyssel, arvede slottet tilbage i 1967 fra Monsieur de La Perriere hvis familie havde dyrket druer på stedet i flere århundreder.

Jean-Marc Bourdon sparer fortsat med Duboeufs team omkring arbejdet i vinmarkerne og efter den manuelle høst køres frugten ned til Duboeufs vineri udenfor Romanèche-Thorins, hvor den så vinificeres.

Det er sket på ståltanke og efter endt fermentering er vinen så lagret 9 måneder i beton og rustfrit stål.

I forhold til foregående beaujolaisvin er udtrykket her langt lysere og langt mere blomstret, igen virkelig bondsk, men langt på en mere feminin landbrugskvindeagtig facon, har lidt blæk, lakrids, en snert bacon og en snert banan. Frugten er hindbær, ribs, mirabeller samt bonderoser.

Frugten er også smagsmæssigt mere præcis, lysere og mere blomstret. Der er lyse kirsebær, hindbær, ribs, lidt fennikel samt en svag bitterhed, en fin syre, saftige og letter tanniner. Det bliver nok ikke en balletdanser, men en sød livsglad bondekone, der elsker at danse rundt i stalden.

Forhandles af Løgismose, hvor en flaske koster 128 kr.

Vinanmeldelse 5,5/7