N.V. Georges Duboeuf, Crémant de Bourgogne Brut, Bourgogne, Frankrig

N.V. Georges Duboeuf, Crémant de Bourgogne, Bourgogne, FrankrigJeg var forleden til en Beaujolais smagning med Remi Sahner fra Løgismose, hvor hovedvægten var lagt på vinhuset Georges Duboeuf. Vi startede dog ikke med en beaujolaisvin, men med en mousserende Crémant de Bourgogne Brut og østers.

Georges Duboeuf eller helt korrekt Les Vins du Georges Duboeuf er ubetinget største producent i Beaujolais og laver omkring 30 millioner flasker vin årligt som et negociantfirma med druer fra over 300 vinavlere over primært Beaujolais, men også resten af Bourgogne.

Georges Duboeuf er er selv opvokset på en lille vingård i Pouilly-Fuissé i Bourgogne og allerede som 6-årig hjalp han sine forældre med at høste druer. Han kvittede da også skolen før tid og som 18-årig cyklede han rundt og solgte sin storebrors Chardonnay til de lokale restauranter.

Da han opdagede, at der manglede noget rødvin i sit sortiment, så startede han sammen med broderen en mindre vinproduktion, men senere grundlagde han L’Ecrin Mâconnais-Beaujolais, hvor han fik samlet en gruppe bestående af over 40 lokale vinproducenter.

I 1957 mødte Georges så Alexis Lichine fra Château Lascombes, hvorefter de begyndte at lave forretninger sammen og det blev så grundlaget bag etableringen af negociantforretningen Les Vins du Georges Duboeuf i 1964.

Remi Sahner fortalte, at Løgismose har samarbejdet med Georges Duboeuf siden 1977, hvor Lene Grønlykke for første gang var forbi Georges Duboeuf. Remi fortalte også om det gode samarbejde, hvor de sælger de billigste Duboeuf vine via Føtex og Netto, men selv sælger de dyrere vine fra huset.

I dag varetages driften af det store negocianthus af Georges Duboeufs søn Franck Duboeuf og barnebarn Adrien … og sådan har det egentlig været i en del år, men i januar 2020 døde Georges Duboeuf som 86-årig og høsten i 2019 blev den sidste.

Vi startede smagningen af Georges Duboeuf vinene – hele 6 forskellige vine – med denne Non Vintage Crémant de Bourgogne Brut, der er lavet på halv Chardonnay og halv Pinot Noir fra udvalgte marker i bakkerne omkring Macon.

Til den mousserende vin havde Remi taget en lille overraskelse med, nemlig en østers til at skylle Crémant’en ned … eller omvendt, men de to ting går bare rigtigt godt sammen.

Ved produktionen af Crémant’en vinificeres mosten fra de to druesort hver for sig og sammenstikkes herefter med vin fra forrige års høst, inden den tappes på flaske for at gennemgå andengæringen på flaske over 9-11 måneder, hvorefter vinen får en dosage på 9 gram pr. liter.

Duftmæssigt er crémant’en let nøddet, har toast, gær, en lidt sød frugt med fersken, pærer og hyldeblomst. I munden er der en god mousse med fine bobler, æbler, grønne pærer, svag lemon og igen lidt hyld, så dermed er det bestemt ikke en helt tør Brut, men har tydelig og behagelig sødme, så 5 tomler med pil ned.

Forhandles af Løgismose, hvor en flaske koster 149 kr.

Vinanmeldelse 5/7