2014 Bodegas Resalte de Peñafiel, Gran Resalte, Ribera del Duero, Spanien

2014 Bodegas Resalte de Peñafiel, Gran Resalte, Ribera del Duero, SpanienMed de næste 3 Ribera del Duero vine kom vi på et top niveau og den første er denne 2014 Gran Resalte fra Bodegas Resalte de Peñafiel.

Resalte er et forholdsvis nyt vinhus i Ribera del Duero og er grundlagt i år 2000 med det formål at skabe vine af høj kvalitet, der ville skille sig ud i regionen.

Navnet og logoet stammer fra slottet i Peñafiel og vinhuset har 80 hektar vinmarker med vinstokke fra 10 til 100 år og den årlige produktion er på 250.000 flasker om året, men der er kapacitet til 500.000 flasker om året.

Kældrene er udstyret med den nyeste teknologi, bl.a. et avanceret tyngdekraft-system, for at behandle druemosten så skånsomt som muligt. De besidder 1.500 egetræsfade, 70% franske og 30% amerikanske og de fornys hvert 3-4 år.

Det giver sikkerhed for god aldring i kældre, hvor vinen hviler i optimale betingelser med termostatstyret regulering af temperatur og fugtighed.

Vinmager på Resalte er den unge ønolog Enrique Andrades, en rising star i Ribera del Duero. Alle vinene på Bodegas Resalte de Penafiel fremstilles af 100% Tempranillo og alle druerne håndplukkes med en streng udvælgelse og efterfølgende sortering på vingården.

Denne Gran Resalte er husets topvin, som er lavet fra omkring 70 år gamle Tempranillo vinstokke plantet på en række små plots på flere højtbeliggende marker i Ribera del Duero. Vinen laves kun i særligt gode årgange og hver plot vinificeres separat for til sidst at blive blended til den endelige vin.

Selve vinifikationen er startet med en 5 dages koldmaceration ved 8 grader og en efterfølgende temperaturkontrolleret gæring i 25 dage med løbende pigeage. Derefter er der sket malolaktisk gæring og så er vinen lagret 4 måneder på nye 400 liters franske fade af bedste kvalitet.

Uha, hvor det duft godt … og modent med både gammelt træ, teak og mahogni, solbær, morbær, dadler, figner, syltede blommer, stor samt lækker frugt, afdæmpede fadnoter med karamel, vanilje, røg, læder, virkelig smukt balanceret, som vinen næsten smelter i næsen.

Det gælder faktisk også smagsmæssigt, for Gran Resalte smager vildt godt og smelter bogstaveligt i munden. Det er en vin, som blev ved og ved med at give, virkelig cremet med en smule portvin, mørk og alligevel frisk frugt, runde tanniner … mums. Dermed bliver det hele 6 Thumbs med en lidt snas op.

Forhandles hos Jysk Vin, hvor en flaske koster 585 kr., mens prisen ved køb af 3 flasker er 495 kr.

Vinanmeldelse 6/7