2017 Bodegas Arzuaga Navarro, Arzuaga Reserva, Ribera del Duero, Spanien

2017 Bodegas Arzuaga Navarro, Arzuaga Reserva, Ribera del Duero, SpanienBodegas Arzuaga Navarro behøver ingen præsentation her på vinbloggen og denne Arzuaga Reserva har jeg også smagt før, men nu smager jeg 2017’eren.

Vinen er lavet på et blend af  95% Tempranillo, 3% Merlot og
2% Albillo. Tempranillo druerne kommer fra de ældste og mest , lavtydende vinstokke på den højtbeliggende og kalkstenrige La Planta mark i 900 meters højde.

Druerne afstilkes delvis, og fermenteringen starter med en kort koldmaceration, hvorefter vinen gærer ved 29 grader under gode temperaturkontrollerede forhold. Slutteligt har vinen lagret i hele 26 måneder på primært franske fade og en lille andel amerikanske egefade.

Fra første fløjt er det virkelig Arzuaga vin … meget præget af de hårdt ristede fade, hvilket virkelig giver vinen en ristet, toasted og fagtung næse med vanilje, kaffe, chokolade, kokos og virkelig vild på fad. Derudover er der mørke frugter, overmodne samt solmodne kirsebær, blåbær, blommer, tjære, jernbanesveller, men ihhh hvor dufter det godt.

I munden er det en kraftig, kødfuld og sødere vin med samme fadpræg, virkelig rund, cremet og lækker med blommer, mørk frugt, søde tanniner, men masser af syre, som gør, at vinen aldrig bliver overgjort og for opulent. Det er en vin, som alle bare ka’ li’.

Forhandles af Jysk Vin, hvor en flaske koster 379 kr.

Vinanmeldelse 5,5/7