2005 Bodegas Valdeviñas, Mirat Gran Reserva, Ribera del Duero, Spanien

2005 Bodegas Valdeviñas, Mirat Gran Reserva, Ribera del Duero, SpanienAftenens ældste – og i mit objektiv bedste vin – blev en 2005 Mirat Gran Reserva fra vinhuset Bodegas Valdeviñas, men vinen skal ikke være åben for lang tid … så fiser den lige så stille af.

Bodegas Valdeviñas ligger godt ude på landet tæt ved Langa de Duero i Soria området.

Vinhuset er grundlagt i 1999 af MIRAT Group, som et ejet af en række virksomheder involveret i landbrug og økologi gennem knap 200 år og var besluttet på et projekt med produktion af vine efter områdets bedste traditioner med moderne teknologi.

De har derfor købt  20 hektar vinmarker med op til 100 år gamle vinstokke i Soria i Langa de Duero området.

Denene Mirat Gran Reserva er husets topvin. Den er udelukkende lavet på 100% Tempranillo, som kommer fra mere end 80 år gamle vinstokke og høstet i en uge i september 2005. Vinen er vinificeret på temperaturkontrollerede trætanke med 30 dages maceration, en efterfølgende kalolaktisk gæring og lagring på nye franske egefade i 24 måneder … og selvfølgelig samlet 60 måneder for at være en Gran Reserva.

WAUW … vildt tiltrækkende duft, moden frugt, æteriske fed frugt med brombær, jordbær og måske endda også lidt tørrede dadler og figner, men vinen virker faktisk pænt lys med subtile trænoter med lidt vanilje, karamel og røg … men faktisk ikke så megen.

I munden spiller de modne fadnoter også, men kun andenviolin, for frugten er lige der, hvor den skal være. Det er SÅ cremer og lækkert, smelter vitterlig i munden og Christ, hvor er det godt. Det er dog en vin, som man skal drikke med det samme og ikke lade overnatte i fx køleskabet, for så er den feset af … men det er også svært ikke at sluge en hel flaske af denne vin lige nu.

Forhandles af Vin og Velsmag, hvor en flaske koster 519 kr.

Vinanmeldelse 6,5/7