2015 Scarzello, Barolo Sarmassa Vigna Merenda, Piemonte, Italien

2015 Scarzello, Barolo Sarmassa Vigna Merenda, Piemonte, ItalienVi sluttede rundturen i Piemonte med manér … for sidste vin var nemlig en lækker 2015 Barolo Sarmassa Vigna Merenda fra Scarzello. Et fint punktum.

Barolo Sarmassa Vigna Merenda er vel nærmest  topvinen fra vingården og druerne er fra parcellen Vigna Merenda, som er en unik parcel på Sarmassa og udelukkende ejet af Scarzello.

Vinhuset har lavet vinen siden 1978 og den er lavet med voldsom lang maceration, nemlig i hele 50 dage og derefter lagret på store 25 hektoliter egefade i 30 måneder efterfulgt af yderligere 2 års lagring på flaske inden frigivelse. Der produceres årligt alene omkring 6.000 flasker af denne vin.

Duftmæssigt er det en rund, men rank og strunk vin … der er en vis power over aromaerne med sorte kirsebær, jordbær, brombær og lidt hindbær, roser, knuste rosenblade, violer, ædeltræ, medicinskab, en smule anis, fenikkel, tjære, en gammel lædersaddel, umami, lidt vanilje, spegepølse og sådan lidt muskuløs.

Det gælder dog ikke smagsmæssigt, for der er vinen så ren, clean, skarp og vildt tør med klassisk oldschool klassicisme. Frugten er så bare lys og straight med ribs, rabarber og sure kirsebær, bare frisk samtidig med en en ren syre, men samtidig virker vinen silkeblød og koncentreret. Tanninerne er vildt tørre … gummemassage af bedste skuffe og det suppleres af lidt flint, marcipan, tørrede urter, basilikum, svag babybræk og røg.

Forhandles af Bichel Vine, hvor en flaske koster 550 kr.

Vinanmeldelse 6/7