2019 Weingut Raddeck, Roter Hang Riesling, Rheinhessen, Tyskland

2019 Weingut Raddeck, Roter Hang Riesling, Rheinhessen, TysklandMin gode ven Gert E er pjattet med Weingut Raddeck og har flere gange serveret vin fra det lille hus hjembragt fra ture til Nierstein. Men nu har Raddeck fået en dansk importør og det er de gode drenge hos Vinvärket og her smager jeg 2019 Roter Hang Riesling fra deres sortiment.

Weingut Raddeck ligger i et nyt og moderne vineri opført i 2009 på en bakketop over Nierstein med en smuk udsigt over byen og Rhinen. Det drives af ægteparret Stefan og Anna-Karina Raddeck, som overtog driften efter Stefans far. Vingården har dog været i familiens eje i over 300 år.

Stefan er selv vinmager og fik bl.a. i 2001 prisen Bester Jungwinzer Deutschlands. Stefan er uddannet på Geisenheim og var en af landets første udannede ökowinzer.

Weingut Raddeck har samlet 17 hektar vinmarker, bl.a. på Roter Hang og vinmarkerne omfatter også parceller på Niersteiner Heiligenbaum, Oelberg, Orbel og Schloss Schwabsburg.

Familen dyrker sorter som Riesling, Sylvaner, Pinot Blanc, Pinot Gris, Muller-Thurgau, Huxelrebe, Kerner og Scheurebe samt røde sorter som Spätburgunder, Dornfelder, Portuguese og St. Laurent. Siden 2009 har alle marker været drevet certificeret økologisk.

Vinene er opdelt i 5 niveauer, først litervine, derefter Gutsweine, Trilogie Weine, Edition 2Hügel og til sidst Edition S, som er husets topvine. Årsproduktionen ligger på omkring 140.000 flasker vin.

Denne Riesling Roter Hang er en Ortsweine – Edition 2 Hügel, som selvfølgelig er lavet med Riesling druer fra de legendariske Roter Hang marker. Der er ikke vildt mange oplysninger om vinen, men den er lavet på rustfrie ståltanke med spontangæring og efter endt fermentering er den lagret på store egefade samt ståltanke. Den har 5,9 gram Restsüße … altså restsukker pr. liter.

Duftmæssigt … WAUW … lige en buket gule blomster lige op i ansigtet, som pollen og blomsterstøv eksploderer i din næse. Der er udover blomsterne også abrikos, fersken og en smule honningmelon, nogen tyngde og salte mineraler.

I munden er det en kraftfuld, småbuttet og utrolig smagfuld Riesling, men samtidig er den meget smooth, cremet og ganske saftig. Den er også småsaltet med fersken, abrikos, lemon og en krydret kant … krydret, fed og dejlig.

Forhandles af Vinvärket, hvor en flaske koster 139 kr.

Vinanmeldelse 5/7