2018 Weingut Schlör, Oberer First Weissburgunder GG, Baden, Tyskland

2018 Weingut Schlör, Oberer First Weissburgunder GG, Baden, TysklandDer kom mere tysk Große Gewächs i glasset, for næste vin var nemlig denne Oberer First Weissburgunder GG fra det lille familiedrevne Weingut Schlör i byen Reicholzheim nær floden Tauber i Tauberfranken … i det nordøstligste hjørne af vinregionen Baden.

Vinhuset har jeg skrevet om tidligere … det skal jeg spare jer for denne gang. I stedet dykker vi nærmere ned i denne Oberer First Weissburgunder Große Gewächs, hvor Weissburgunder aka Pinot Blanc druerne selvfølgelig kommer fra Oberer First marken.

Druerne er plukket med håndkraft ved omkring 96° Oechsle og så lavet med kølig spontangæring med druernes naturlige gærceller i rustfrie ståltanke. Efter endt fermentering er vinen så lagret … heraf en del i ståltankene og en del i brugte 500 liter egefade. Der laves kun 800 flasker af denne vin årligt.

Allerede i næsen fornemmes det, at det er mere tyktflydende Weissburgunder … masser af krop og goddaw. Der er både tropisk frugt med ananas, mango og papaya, en æbletærte, pærer, kvæde, pænt med aftryk fra sødbrændte fade, ristede noter, nødder samt honning og vanilje. Der er skrald på og det er ikke hver dag, at man oplever Pinot Blanc med så megen sul på kroppen.

Smagen følger med i samme spor … cremet, blød med både grønne og søde krydderier, lidt gran, peber, røget og masser af grønne urter, lidt lemon og grape. Vinen er smagsmæssigt også tyktflydende med krydderier, en markant og krydret syre, men virker også en ganske lille smule lukket i nogle af aromaerne.

Forhandles af Vinvärket, hvor en flaske koster 265 kr.

Vinanmeldelse 5/7