2010 Weingut Reverchon, Riesling Cremant Brut, Mosel, Tyskland

2010 Weingut Reverchon, Riesling Cremant Brut, Mosel, TysklandJeg har også smagt Weingut Reverchons top mousserende vin, nemlig denne 2010 Riesling Cremant Brut, som endda af det tyske vinmagasin Vinum blev kåret som Bester Deutscher Sekt 2018.

Der står Cremant, hvilket vi jo egentlig forbinder med Frankrig, da det jo også stammer derfra, men siden 2009 har det også været lovligt at anvende samme betegnelse i Tyskland for Sekt aka Schaumwein. Og det har Weingut Reverchon også benyttet sig af ved denne 2010 Riesling Cremant Brut.

Det er som forrige lillesøster en vin lavet på Riesling fra husets skiferholdige marker og har nu næsten 10 år på bagen siden høsten, en fermentering af basisvinen med spontangæring, og andengæring på flaske i 24 måneder. Vinen har 7,4 gram restsukker pr. liter.

Åhhhh … det dufter godt, her er det både svag petroleum, gæret frugt, æbler, melon, fersken, svedig og inderlig, pirrende, æggende og endda tirrende med kridt- og kalkholdige noter, nødder samt en smule timian. Med mere luft i glasset bliver benzin- og petroleum dampene mere vage og utydelige.

I munden en god cremet mousse … meget behagelig med grønne æbler, pærer, fersken, ganske tør med en kalkagtig samt svagt bitter grape note. Der er – ligesom hos lillesøsteren og vel Mosel generelt – oss’ lidt sødme, men her ikke så udtalt. Der er dog i stedet en langt større dybde, men på et utrolig let måde. Det en mild, diskret samt endda tilbagetrukken vin, luftig og ren som tågeskyer med englesødme.

Forhandles af Mr Ruby, hvor en flaske koster 349 kr.

Vinanmeldelse 5,5/7