2015 Forteto della Luja, Forteto Pian dei Sogni Brachetto Passito, Piemonte, Italien

2015 Forteto della Luja, Forteto Pian dei Sogni Brachetto Passito, Piemonte, ItalienDet var specielt de to søde dessertvine fra Forteto della Luja som imponerede mig … og den første var denne 2015 Forteto Pian dei Sogni Brachetto Passito.

Vinen er lavet på tørrede Brachetto druer, som både er høstet meget sent og derudover også får lov at tørre i vineriet en kort periode inden de presses. Så gærer vinen og efter endt gæring lagres vinen 12 måneder på små egefade. Den sene høst og tørringen giver vinen masser af sødme og restsukkeret ligger også på 130 gram pr. liter.

I glasset meget lysere end forventet … nærmest en lys, transparent teglfarve med svagt brunligt skær, mens næsen er er meget liflig. Det er sødt, men sødmen virker ikke overvældende og i stedet en fræk lille og moden frugt, sødgærede kirsebær, jordbær, søde blommer, svage sherrynoter, visne roser og sirup.

Hvor smager det dog herligt … lys, moden og dessertsød, men igen uden det bliver for sødt, for der er også en moden friskhed over vinen. Det er let, forfriskende sødt, og Houlberg bliver bare vaklende blød i knæene. Virkelig indbydende. WAUW

Import overvejes af Winelovers.dk, så prisen kendes ikke.

Vinanmeldelse 5,5/7