2014 Château Soucherie, Anjou Rouge, Loire, Frankrig

2014 Château Soucherie, Anjou Rouge, Loire, FrankrigTil hovedretten kom der også en lille battle, hvor Loire skulle kæmpe mod Rhône. Fra Loire blev første kombattant denne Anjou Rouge fra Château Soucherie … en virkelig lækker Cabernet Franc baseret økofætter af bedste skuffe.

Det smukke og historiske vinslot Château Soucherie ligger et par kilometer vest for den lille by Beaulieu-sur-Layon og omkring 20 minutters kørsel syd for Angers og næsten op ad floden La Layon, en lille biflod til Loire floden.

Château Soucherie blev bygget i slutningen af den 19. århundrede og var hjem for Duc de Brissac … en adelig hertug, som drev slottet igennem mange, mange år.

I dag er slottet imidlertid ejet af Béguinot familien, som overtog det i 2007 og har startet produktion af vine fra slottets 28 hektar vinmarker og drift af et mindre hotel slash B&B.

Det er Pascale og Roger-François Béguinot, som står i spidsen for vinproduktionen. De 28 hektar vinmarker drives i dag økologisk og er fordelt med 22 hektar rundt omkring slottet, 4 hektar Chaume, og 1,8 hektar ved The Clos des Perrières og Savennières.

Det giver basis for en produktion på 100.000 flasker vin årligt med vine under appellationerne Anjou, Savennières, Coteaux du Layon og Chaume.

Denne Anjou Rouge er lavet på 90% Cabernet Franc og 10% Grolleau. Druerne kommer fra vinmarker, hvor stokkene er omkring 35 år gamle og hvor jorden er præget af skifer.  Vinen er lavet med en kold førgæring efterfulgt af maceration i 20 dage for Cabernet Franc druerne og 10 dage for Grolleau druer. Gæret på det naturlige gær og lagret ca. 8 måneder i store gamle egetræsfade.

Hold nu kæft, hvor er der krudt og mødding, virkelig animalsk. Der er også godt med blyanter … vi snakker et helt penalhus, tør engelsk lakrids og lakridsrod, hyldebær, ribs og kydderier. Dufter vandvittig godt.

Smagen er stram, tør og præcis med granit, sten, blyanter og en meget ren, frisk frugt. Det er ribs, urter, mineraler og det hele er meget læskende og nemt at drikke. Virkelig en flot, flot Loirevin.

Forhandles af Laudrup Vin, hvor prisen er 160 kr. ved køb af 1 flaske og 120 kr. ved 12 flasker.

Rating 5,5/7