2014 Domaine de la Loue, La P’tite Loue Trousseau, Jura, Frankrig

2014 Domaine de la Loue, La P'tite Loue Trousseau, Jura, FrankrigHvorfor ikke? Pourquoi Pas? Det står der i hvert fald på etiketten af denne vin fra vinhuset Domaine de la Loue, som ligger i byen Port-Lesney, lige op ad floden Loue, som langsomt flyder gennem byen og har lagt navn til vinhuset.

Vi er i appellationen AOC Arbois i Jura, et område som primært laver rødvine på druesorten Trousseau, der giver meget kraftige vine. Og det er netop en vin på denne drue, som vi har fat i … nemlig vinen La P’tite Loue Trousseau.

Vinhuset ejes og drives af Catherine Hannoun, som tidligere har arbejdet som filmproducent. Hun har bl.a. tidligere i 2004 produceret filmen Mondovino … en omtalt og kritisk dokumentar om globaliseringens indvirkning på den lokale vinfremstilling.

Catherine boede i Paris, men længedes efter noget andet, så i 2008 returnerede hun til den lille by Port-Lesney, som hun tidligere havde besøgt under optagelserne til Mondovino. Efter lidt råd og hjælp fra hendes ven Emmanuel Houillon, så startede hun som vinbonde med 1,5 hektar vinmarker i Pupillin, Villette les Arbois samt i Buffard et stykke nord for Arbois.

Med andre ord en meget lille producent, men Cathrine vil gerne udvide til samlet 2,5 hektar, som hun mener vil være helt ideelt for hende.

Vinhuset er certificeret økologisk, og derudover arbejder Cathrine efter biodynamiske principper med det mål at lave naturlige vine, som smager godt og samtidig er fremstillet med respekt for tradtionerne og terroiret. Der dyrkes Savagnin, Chardonnay, Pinot Noir samt en smule Trousseau.

Vinene hos Cathrine Hannoun er opdelt i Vin d’Arbois vine samt Vin de France vine. Denne La P’tite Loue Trousseau tilhører den sidste serie, men ellers har jeg ikke ret mange oplysninger om vinen.

Men det er en voldsom spændende vin, som i næsen er voldsom animalsk med sødme, kraft, fylde, våde hunde og røde bær. Smagen er helt anderledes end duften, for her der der syrlige røde og friske bær … nærmest som var de lige plukket. Det er godt syrligt og taninnerne er voldsomme … stramme, markante og bidende. Herligt.

Har ikke fundet en dansk forhandler eller pris på vinen.

Rating 5/7 

En tanke om “2014 Domaine de la Loue, La P’tite Loue Trousseau, Jura, Frankrig”

Skriv et svar