N.V. Alexandre Bonnet, Blanc de Noirs Brut, Champagne, Frankrig

N.V. Alexandre Bonnet, Blanc de Noirs Brut, Champagne, FrankrigChampagnehuset Maison Alexandre Bonnet etape 2 … nu med en skøn, skøn Blanc de Noirs Brut og ikke overraskende er jeres flittige vinblogger sgu mest vild med champagnen på ren Pinot Noir.

Det er sgu nok bare en bygningsfejl hos mig … og dog, for specielt Bonnets champagner på ren Pinot Noir regnes også som de bedste hos huset. Ja faktisk regnes denne Blanc de Noirs Brut som husets flagskib og den vigtigste cuvée i serien, da Pinot Noir flyder i husets årer. Det er sød musik i mine ører.

Pinot Noir druerne kommer primært fra husets egne marker … og det betyder vel, at en del også kommer fra opkøbte druer. Vinstokkene er gennemsnitlig 25 år gamle og er – som forrige – en Non Vintage stukket sammen af forskellige årgange.

Denne er lavet med 51% fra 2014, 16% fra 2013, 8% fra 2012, 13% fra 2011 samt 12% fra 2009. Sjovt nok er der ingen 2010’er blandt i mixet. Det er en Brut med en dosage på 8-9 gram pr. liter.

Og det er sgu en champagne med karakter … Thumbs Up. I glasset overraskes du først af boblerne, så både er utrolig små, nærmest mikroskopiske og samtidig i et utroligt antal. Det bobler virkelig elegant i glasset.

Næsen er lækker … det er hævende dej, lidt krydderfedt og tyggegummi, blomster, masser af pærer, ribs, stikkelsbær og samtidig er der noget animalsk og rustikt over champagnen. Den pirrer virkelig næsen på en både rar, rustik og drillende facon.

Smagen er i forhold til forrige vin mere varm og rund i udtrykket, men fortsat med lidt grape samt bitterhed. Den er en kende mere aggressiv i boblerne, men da boblerne er tiny bitte og mikroskopiske, så føles det alligevel meget behageligt. Der er fint med æblesyre, som glider ud i en smuk balance med sødmen i eftersmagen. God champagne, far er glad.

CRT Spirits oplyser, at den vejledende udsalgspris for en flaske er 409 kr.

Vinanmeldelse 5,5/7