2022 Hay Shed Hill Wines, Chardonnay, Western Australia, Australien

2022 Hay Shed Hill Wines, Chardonnay, Western Australia, AustralienDerefter fortsatte vi med en 2022 Chardonnay, som kommer fra vinhuset Hay Shed Hill Wines, der ligger godt ude på landet tæt ved Wilyabrup nord for Margaret River.

Gården var egentlig en del af en bosættelse, som blev anvendt til at huse hjemvendte soldater fra 1. verdenskrig og blev så senere kendt som Sussex Vale gården og egentlig anvendt som kvægfarm.

Det var først i begyndelsen af 1970’erne, at man tilplantede nogle af markerne med vinstokke og i slutningen af 1980’erne blev gården så købt af Liz og Barry Morrison,

De gav også gården dens nuværende navn Hay Shed Hill efter dem gamle hø-lade og så satsede man på at lave vin … mest under navnet Hay Shed Hill, men også under søsterbrandet Pitchfork Wines.

I dag er stedet moderniseret og har en fantastisk lækker restaurant tilknyttet vingården. Ejerskabet skiftede i slutningen af 2006, hvor en gruppe partnere med vinmageren Mike Kerrigan i spidsen teamede sig sammen og købte stedet.

I dag ejes stedet af Mike Kerrigan og hustruen Leith Pavlinovich, som samlet har 55 hektar vinmarker i Margaret River regionen og dyrker sorter som  Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Tempranillo samt Malbec.

Denne 2022 Chardonnay er lavet fra vinstokke med en gammel Gin Gin klon af Chardonnay og efter høsten anvendes kun fritløbet most samt gæring på franske barriques, 30% nye og resten brugt et, to eller tre år tidligere.

Efter efter gæring er der ikke sket malolaktisk gæring, så vinen er blot lagret 10 måneder i samme barriques, som blev anvendt under gæringen.

Det er duftmæssigt bestemt ikke en tung fadpumpet Chardonnay … er i stedet lidt sødkrydret med nogle lidt note af våd strandsand, lidt hyben, melon, fersken, gule æbler og mango, altså lidt blød frugt, mens fadene ikke betyder så meget.

Smagen er blød og cremet, har en smule smørfedme … der er fortsat hvide ferskner og honningmelon. Blød og komfortabel … både livlig, frisk og cremet på én gang. 91 point.

Forhandles af Westerstrøm Vine, hvor en flaske koster 185 kr.

Vinanmeldelse 5/7