2021 Shelter Winery, Spätburgunder, Baden, Tyskland

2021 Shelter Winery, Spätburgunder, Baden, TysklandI efteråret smagte jeg en fantastisk 2018 Pinot Noir N114  fra Shelter Winery, der drives af Hans-Bert Espe og Silke Wolf. Nu smager jeg så deres almindelig basis Spätburgunder i årgang 2021.

Sidst fortalte jeg også historien om vinhuset, der jo holder til i en nedlagt ammunitionsbunker af beton bygget i 1960 af det canadiske flyvevåben. Det gør jeg ikke igen, men kigger bare lidt nærmere på denne Spätburgunder.

Den er lavet med druerne fra marker i Malterdinger Bienenberg og Kenzinger Hummelberg og fra vinstokke på omkring 20 år. Vinen har lagret på brugte barriques og store fade.

I næsen er der lidt grønne noter, lidt røgede noter og klart også en dejlig sødlig, landlig og animalsk kostald, søde kirsebær, tranebær og jordbær, lidt oksefond og klart et fadpræg, der tilfører en smule røg, let vanilje og mælkechokolade.

Smagsmæssigt er vinen frisk i stilen … er ganske blød, ren og let, masser af kirsebær, hindbær, jordbær og hvid peber. Det er en fin og ganske habil Spätburgunder, der måske ikke er ultra kompleks, men mere bondsk og robust, men bare giver dog stor drikkefornøjelse, luftig og let frugt … 91 point.

Forhandles af Vinhuset Randers, hvor en flaske koster 179 kr.

Vinanmeldelse 5/7