2019 E. Guigal, Hermitage Rouge, Rhône, Frankrig

2019 E. Guigal, Hermitage Rouge, Rhône, FrankrigVi sluttede med endnu en Guigal topvin, nemlig deres røde Hermitage og i samme årgang 2019 og det er en vin, som de kun laver 35.000 flasker af årligt.

Hermitage 2019 er lavet på 100% Syrah, som er høstet med et udbytte på 35 hektoliter pr. hektar. Vinen er lavet med gæring og maceration i rustfrie ståltanke over 5 uger med temperaturstyret fermentering og efter endt fermentering er vinen i 36 måneder på små fade lavet af Guigals egen bødker … og halvdelen er nye fade.

WAUW … hvor dufter det vildt godt … virker mere blød, intens, fyldig, rund og cremet end de forrige, men har skam også langt mere fadpræg med træ, sød finsk og tør engelsk lakrids, tæt, mørk frugt af brombær, sorte kirsebær, lakridskonfekt, vanilje og kanel … måske er fadet lidt for tydelig, men omvendt er vinen fortsat ung.

Smagen er så elegant, stoisk med den flotteste struktur, mørke bær, finsk sød og engelsk tør lakrids … frugten er både intens og alligevel frisk. Det er blåbær, brombær, solbær og ribs samt krydderier og en let lemonagtig bitterhed. 95 point.

Forhandles af Bichel Vine, hvor en flaske koster 575 kr.

Vinanmeldelse 6/7