2019 Bernard Gripa, Saint-Joseph Rouge, Rhône, Frankrig

2019 Bernard Gripa, Saint-Joseph Rouge, Rhône, FrankrigEn af aftenens bedste vine – eller i hvert fald best buy – blev denne 2019 Saint-Joseph Rouge, hvor vi igen skal til vinhuset Bernard Gripa i Mauves i selve Ardèche området nord for Valence.

Denne Saint Joseph på 100% Syrah er fra stokke med en alder på over 35 år. Markerne ligger på stejle skråninger med hård granitholdig jord, hvor der plantes i terrasser.

Vinen er vinificeret med delvis afstilkning, spontangæret med druernes egne gærceller og efter endt fermentering er vinen lagret 12 måneder på barriques og større fade … delvist nye.

Duften er rig med mejeri, flæsk, stegt pattegris, røget oksekød og hængt kød, nogle gærede mørke bær, sorte og modne kirsebær samt brombær, sorte oliven og masser af granit og sten. Vinen har trods alle de mørke noter en smuk kølighed.

I munden får du nærmest en jernbanesvelle på tværs, masser af tør engelsk lakrids, virkelig kraftfuld med en frugt af blåbær, brombær og en smule streng ribs samt en svag sødme. Der er ikke ret meget peber, men tanninerne er derimod vilde, tørre og sætter sig ganske demonstrativt på tænderne samtidig med, at en bitterhed fra nogle sorte te-blade blander sig i den intense kamp. Det smager rasende godt og er flot balanceret … 95 point.

Forhandles af Bichel Vine, hvor en flaske koster 350 kr.

Vinanmeldelse 6/7