2018 World Wild Wines, Ideal Tinto, Dão, Portugal

2018 World Wild Wines, Ideal Tinto, Dão, PortugalVi slutter det portugisiske vinøse rally næsten hvor vi startede, for vi skulle nemlig også smage den røde udgave af Ideal vinen fra World Wild Wines og Carlos Raposo … det blev denne 2018 Ideal Tinto.

Igen er vi ude i et field blend, hvor druesorterne til vinen er typiske Dão druer som Touriga Nacional, Tinta Roriz, Jaen og Alfrocheiro og sikkert mange flere.

De kommer alle fra monovarietale marker med vin stokke på mellem 30 og 60 år i Senhorim subregionen og tilhører vinavlere, som Carlos arbejder sammen med og driver deres marler økologisk.

Vinen er lavet med gæring i temperaturkontrollerede rustfrie ståltanke over 6 uger inden den malolaktiske fermentering er sket på brugte franske egetræsfade fra Puligny-Montrachet, hvor vinen lagrede i yderligere 18 måneder. Herefter blev fadene der skulle blendes til Ideal udvalgt ved prøvesmagning.

Duften er lidt animalsk og vild … lidt kødfuld med blæk, har stor tørhed, har røg, sort peber, lidt papkasser, lakrids og en frugt, der mest er mellemrød som hindbær, kirsebær og blommer … men fornemmer også noget træ.

Frugten virker egentlig både fyldig og frisk, igennem sådan nogle mellemrøde frugter af hindbær, kirsebær og blommer, mens vinen også har nogle tørre og halvsøde tanniner. Der er i det hele taget en let sødme over vinen, hvilket giver en vis dybde, selvom det heller ikke er en super kompleks vin. 89 point.

Forhandles af Vinho, hvor en flaske koster 215 kr.

Vinanmeldelse 4,5/7