N.V. Quinta da Devesa, 20 Anos Branco Port, Douro, Portugal

N.V. Quinta da Devesa, 20 Anos Branco Port, Douro, PortugalVi skulle smage en vin mere fra Quinta da Devesa og det var en af deres portvine … en  20 Anos Branco Port aka en 20 Years White Port … altså 20 års hvid portvin.

Denne 20 år gamle hvide portvin er lavet på et udvalg af druesorter og det skulle være et blend på Malvasia Fina, Gouveio aka Verdelho og  Rabigato samt Viosinho. Ældningsprocessen finder sted naturligt over mange år i egetræskar i Quinta da Devesa kældre, hvilket resulterer i den smukke rav- eller kobberfarve.

I næsen er det nektar … dejlige og lokkende aromaer af karamel, tørret frugt, abrikos, dadler, tørret appelsinskal, honning, ristede mandler, nøddesirup, brun sukker aka farin, sød tobak … og det er virkelig tiltrækkende.

Smagen er dejlig smeltende stærk karamel … blødt med den lille delikate alkohol, alt balanceret så dejligt, at man bliver i godt humør, når man smager vinen. Det er nektar med karamel, brun farin, tørret frugt af abrikos og dadler, masser af nøddeagtige elementer … det er sgu habil voksenslik, så 94 point.

Forhandles af Vinho, hvor en flaske koster 360 kr.

Vinanmeldelse 5,5/7