2020 Castellare di Castellina, Chianti Classico, Toscana, Italien

2020 Castellare di Castellina, Chianti Classico, Toscana, ItalienDet er ikke lang tid siden, at jeg smagte en smuk 2011 Toscana Rosso I Sodi di San Niccolò fra vinhuset Castellare di Castellina og nu smager jeg atter en vin fra huset … en 2020 Chianti Classico.

Det er dog også en vin, som jeg har smagt før … sidst i en årgang 2018, men denne 2020’er er lavet på præcis samme måde, altså med en fermentering i rustfrie ståltanke … mest lavet på Sangiovese-klonen Sangioveto samt en smule Canaiolo fra omkring 30-40 år gamle stokke.

De er høstet med et udbytte på 50 hektoliter pr. hektar. Efter fermentering er vinen lagret 7 måneder i brugte barriques efterfulgt af 6 måneder på flaske inden frigivelse.

I næsen virker vinen lettere reduktiv, men der er også nogle grønne lærkeskud, grannåle, en æterisk vild og parfumeret note, lidt kant og godt med syrlige kirsebær, blæk, røg … og en lidt rustik syre,

Smagsmæssigt er det saftige, læskende og lyse kirsebær, masser af syre, der rammer bredt med med bondsk charme, tydelige tanniner og så pænt præg fra fadlagringen med vanilje, eg og fad. 90 point.

Forhandles af Distinto, hvor en flaske koster 249 kr.

Vinanmeldelse 4,5/7