2017 Pieropan, Le Colombare Recioto di Soave Classico, Veneto, Italien

2017 Pieropan, Le Colombare Recioto di Soave Classico, Veneto, ItalienDet næste vinhus har jeg – som de 3 foregående – skam også før besøgt. Nu snakker vi om Soave vinhuset Pieropan, hvorfra jeg smagte deres Le Colombare Recioto di Soave Classico i årgang 2017.

Besøget hos Pieropan kan du læse meget mere om i mit indlæg Besøg hos Pieropan … med afkølet elegance. Der fortæller jeg også lidt om vinhuset og historien.

Denne Le Colombare Recioto di Soave Classico er lavet på 100% Garganega fra 40 år gamle vinstokke på marker i 300 meters højde og høstet med et udbytte på 60 hektoliter pr. hektar.

Derefter er druerne tørret på bambusrørstativer i et tørreloft i 5 måneder fra midten af september til slutningen af februar inden den endelige vinificering er sket. Tørringen gør det muligt for druerne at dehydrere, blive koncentreret og tillader også botrytis eller ædelråd inden gæringen, som er sket i rustfrie ståltanke.

Så er vinen lagret 2 år på 2.500 liters store botti egetræsfade før aftapning på flaske og så yderligere lagring i 6 måneder inden vinen kan frigives.

Sikke herlig duft … et kærlighedsbarn af tørret og kandiseret frugt, mest noget tropisk af slagsen som tørret abrikos, mango, kvæde, lidt appelsinmarmelade, kogt æblemost, kandiserede citroner, honning og hyldeblomst suppleret med lidt tørrede blomster, æteriske olier samt en smule linolie.

I munden er det en sød nektar og sirupsagtig vin med den tørrede frugt, tørret abrikos, mango og tropisk frugt, kandiseret og lettere oxideret, men fortsat med en vis frisk syre, som sikrer vinen aldrig bliver overdone eller uinteressant. Der kommer også lidt nødder, honning … sød, god og alligevel frisk. 94 point.

Forhandles af VildMedVin, hvor en 0,5 liter flaske koster 225 kr.

Vinanmeldelse 5,5/7