2019 Valdecuevas, Finca Rodma Selección, Ribera del Duero, Spanien

2019 Valdecuevas, Finca Rodma Selección, Ribera del Duero, SpanienNæste vin var en 2019 Finca Rodma Selección fra vinhuset Valdecuevas … en vin, som jeg aldrig rigtig blev gode venner med. Sådan er det jo bare en gang imellem.

Finca Rodma ligger Quintanilla de Arriba i Ribera del Duero og er en del af Grupo Valdecuevas Agro, som startede med at lave vin i Rueda i 2012, hvor familien har 125 hektar. Men de har også investeret i vingården Bodegas Y Viñedos Finca Rodma, der egentlig oprindelig er en familieejet gammel vingård, hvor der nu er investeret pænt.

Samlet har vingården kun 14 hektar og har et topmordene vineri, hvor de med innovation, teknologi respekterer og passer på miljøet såvel som druerne. I vineriet bruger de fx et gravitationssystem for at sikre, at druerne behandles omhyggeligt under hele processen.

De har små koniske tanke af rustfrit stål samt træfade for at optimere macerationen og for at kunne vinificere hver mark separat og skræddersy vinificeringen til deres egne unikke mål.

Huset laver 3 vine …. en Finca Rodma Selección, Finca Rodma Avizor og Gran Rodma. Vi smager Finca Rodma Selección i en årgang 2018, lavet på ren Tempranillo fra flere forskellige af husets marker. Vinen er lavet på husets tanke og så efter endt fermentering lagret 12 måneder på franske og amerikanske fade.

Sjovt nok virker vinen i næsen noget anderledes end de forrige, meget blomstret og meget parfumeret, sjov og med en frugt, der ikke er supermørk, men lysere og mere kantet. Det gælder også ret smagsmæssigt, hvor der er kant, frugtlikør, violer, brændte fade, peber … jeg mangler sgu lidt balance i denne vin.

Forhandles af Vin og Vin, hvor en flaske koster 299 kr.

Vinanmeldelse 3,5/7