2015 Dominio Fournier, Reserva, Ribera del Duero, Spanien

2015 Dominio Fournier, Reserva, Ribera del Duero, SpanienNæste Ribera del Duero vin var også en Reserva vin, for vinen er fra vinhuset Dominio Fournier, der ligger nord for Berlangas de Roa helt ned til Duero floden og ikke langt fra det kendte Bodega Condado de Haza som nabo på den anden side af floden.

Vingården – som oprindelig hed Finca El Pinar- blev oprindelig bygget i 1979 … altså nogle år før selve appellationen Ribera del Duero blev oprettet i 1982 og husets  ældste vinstokke er endda også plantet helt tilbage i 1946.

Siden 2002 har vingården været ejet af O. Fournier, som har opkøbt flere marker i området med henblik på at fortsætte udviklingen af sine vine og blive en af de førende vingårde i Ribera del Duero.

Det er sket gennem O. Fournier Group aka Bodegas y Viñedos Ortega Fournier og dem har vi skam mødt tidligere her på bloggen, nemlig dengang jeg smagte en vin fra faktisk samme hus … det var vinen dog en 2015 Bodegas y Viñedos Ortega Fournier, Urban Ribera Tinta del País.

O. Fournier Group er selv grundlagt i år 2000 af Natalia og José Manuel Ortega Gil-Fournier med det mål at blive en international vinkoncern med fokus på kvalitetsvine og en produktion på 1,5 millioner flaske vin årligt fra henholdsvis Chile, Argentina og Spanien.

Indtil videre ejer de 3 større vingårde i de nævnte lande og har allerede samlet over 386 hektar jord, hvoraf 236 hektar således er vinmarker.

I Ribera del Duero købte de i 2002 vingården Finca El Pinar, som oprindelig er bygget i 1979, men har 105 hektar jord, hvoraf de 60 hektar er vinmarker bl.a. med stokke plantet tilbage i 1946.

Jordbunden i området består primært af mineralfattige småsten og sand med et lag af ler i 60-100 cm dybde. Kombinationen af småsten og sand giver en god dræning af vinmarkerne, og samtidig sikrer lerlaget en vis fugtighed.

Denne Dominio Fournier 2015 Reserva er lavet på 100% Tempranillo, som høstes manuelt og hver mark for sig. Druerne sorteres i hånden og udblødes 25 dage med tøris inden gæring, som derefter sker i både rustfri ståltanke og egetræsfade. Efter gæringen er vinen lagret 18 måneder på franske egetræsfade.

I denne vin dominerer frugten duften langt mere, hvilket bestemt ikke er skidt. Fadpræget er langt mere afdæmpet, så derfor er der mere duft af brombær, morbær og lidt parfumerede kirsebær.

Smagen virker dog lidt akavet … utrolig tør med varmt tørreloft, toast, kaffe og så godt med tanniner. Det er sgu lidt kantet og denne vin blev jeg aldrig rigtig venner med, så dermed 4 tomler med en lille pil nedad.

Forhandles af Skjold Burne, hvor en flaske koster 250 kr.

Vinanmeldelse 4/7