2018 Domaine Guy Farge, Saint Joseph Terroir de Granit, Rhône, Frankrig

2018 Domaine Guy Farge, Saint Joseph Terroir de Granit, Rhône, FrankrigDomaine Guy Farge er vi stødt på tidligere her på Houlbergs Vinblog, men det er vist lidt over 8 år siden, hvor jeg smagte en hvid Saint Joseph Vania. Men nu smager jeg en rød Saint Joseph Terroir de Granit fra vinhuset.

Domaine Guy Farge ligger i byen Saint Jean de Muzols 10-15 kilometer nord for Valence og har været vinbønder i 3 generationer … indtil 2006 alene som leverandør til det lokale kooperativ La Cave Coopérative de Tain l’Hermitage.

Men i 2006 besluttede Guy Farge sig, efter at have afsluttet sine studier i ønologi, for at vinificere egne vin og sælge dem i eget navn, og det blev til en serie på tre forskellige røde Saint-Joseph vine, én rød Cornas, en hvid Saint-Joseph samt en Vins de Pays d ‘Ardèche i rød, rosé og hvid.

Guy Farge ejer omkring 18 hektar, men alene de 11 hektar er vinmarker, hvoraf en stor del ligger på stejle terrasser, som må passes manuelt og med brug af heste, som hjælper Guy med at vende jorden i rækkerne og dermed luge og lufte jorden.

Denne Saint Joseph Terroir de Granit er selvfølgelig lavet på 100% Syrah fra udvalgte granitholdige marker i den sydlige og klassiske del af Saint Joseph. Mosten spontangærer med 100% inklusion af hele
drueklaser, mens 30 dages skindkontakt giver et skånsomt udtræk af farve, smag og tannin.

Vinen modner efterfølgende 12 måneder på et mix af 5 år gamle 400 liters tonneaux egefade samt 3.000 liters foudres.

Nu snakker vi … masser af landlig, svedig og øko mødding, flæsket bacon, røget kød,. mælkede noter, drikkeyoghurt og totalt eksplosiv i både frugt og øvrige noter. Der er brombær, boysenbær, enebær, en håndfuld sorte oliven, peber samt knuste sten. Det dufter – pardon my french – røvlækkert.

I munden er vinen en vinøs schweizerkniv … både svulstig saftighed, stenet rankhed, venlighed og graciøs elegance. Tilsæt derudover lidt peber i gryden sammen med tørre tanniner, lakrids, mørk chokolade, en håndfuld tør jord, et vildt greb og behagelig knytnæve lige i solar plexus, sindssyg flot eftersmag … kanonvin. Jeg elsker den, så dermed 5,5 Thumps Up herfra. Nam.

Forhandles af Supervin, hvor en flaske koster 279,95 kr., mens prisen pt er på tilbud til 169,95 kr. ved køb af 6 flasker.

Vinanmeldelse 5,5/7