2009 Corte Quaiara, Spumante Metodo Classico Cuvée Saccomani-Veneri Brut, Veneto, Italien

2009 Corte Quaiara, Spumante Metodo Classico Cuvée Saccomani-Veneri Brut, Veneto, ItalienVi nappede endnu en vin fra Giovanni Montresor på Corte Quaiara og det blev denne 2009 Spumante Metodo Classico Cuvée Saccomani-Veneri Brut, der endda måske var aftenens bedste vin.

Vinen er lavet på 60% Pinot Noir og 40% Chardonnay fra 20 år gamle vinstokke på marker i 150-250 meters højde. Druerne er høst ved håndkraft tidligt … i august måned og efter ankomst til vineriet, så er druerne knust og presset meget blidt. Druerne fra hvert enkelt område af marken er vinificeret seperat.

Fermentering er sket på ståltanke ved kontrolleret og kølige temperaturer. Derefter er vinen flasket med andengæring over hele 120 måneder sur lie. Først i maj 2019 er vinen degorgeret … altså en lagring, der er lige så lang som fx en fransk Dom Pérignon.

Næsen er herlig grøn, men samtidig også nærmest olieret, fed med brunet smør, pærer og stikkelsbær, masser af gærede aromaer, lidt sødme, vanilje og krydderier, men også en note, som er sjov, skæv samt lidt finurlig.

I munden er der næsten ingen bobler … meget vag på boblerne, der er fine, sarte og totalt afdæmpede, hvilket næsten er for meget. Det giver dog en særdeles blød, blid og rund vin og alligevel med med vis renhed i frugten, mens syren er forholdsvis smag, mens frugten er meget moden og næsten kandiseret. Det gør vinen næsten vulgær, men på en meget charmerende måde. Thumbs Up … ligger lige mellem 4,5 og 5 af tomlerne.

Forhandles af Italienske Vine & Delikatesser, hvor en flaske koster 250 kr.

Vinanmeldelse 4,5/7