2019 Cantina Filippi, Turbiana Trebbiano, Veneto, Italien

2019 Cantina Filippi, Turbiana Trebbiano, Veneto, ItalienMed denne 2019 Turbiana Trebbiano skiftede vi igen spor, for dels er vinen ikke Garganega som foregående, men i stedet på Trebbioano di Soave og fra en 4.  vinmark med en undergrund af skifer og kalksten.

Druerne er høstet manuelt og der anvendes hele klaser uden afstilkning. De er presset blidt, hvorefter vinen gærer sammen med den forgæring aka Pied de Cuve, som er startet en uge forinden og efter fermentering er vinen så lagret omkring 8 måneder inden ufiltreret aftapning på flasker.

Duftmæssigt er Trebbiano vinen klart mere blomstret end de foregående, men det er sådan en lidt varm pollen duft, meget varm og parfumeret, men egentlig også livlig, levende med citroner, pærer, mango, fersken og honning.

I munden er vinen også lettere end de foregående, ikke så megen syre, ingen tyngde og selv syren er lettere. Det betyder også, at den heller ikke er helt så kompleks, men med lidt mandler og sødme … lidt venlig, ukompliceret og lidt til den neutrale side.

Forhandles af Vintrovin, men denne er ikke fundet i sortiment.

Vinanmeldelse 4,5/7