2018 Cantina Filippi, Turbiana Trebbiano, Veneto, Italien

2018 Cantina Filippi, Turbiana Trebbiano, Veneto, ItalienFilippo Filippi synes dog, at jeg skulle smage hans vin Turbiana Trebbiano i en bedre årgang, så derfor åbnede han vinen i en årgang 2018.

Den er selvfølgelig lavet præcist som 2019’eren med anvendelse af hele klaser uden afstilkning.

De er presset blidt, hvorefter vinen gærer sammen med den forgæring aka Pied de Cuve, som er startet en uge forinden og efter fermentering er vinen så lagret omkring 8 måneder sur lie i ståltankene inden ufiltreret aftapning på flasker.

Næsen er absolut også meget mere spændende end 2019’eren og har en nærmest mineralsk eller næsten terpentinsk næse med lidt ristede løg, noget tørret frugt, grøntsagsfond, blomster, fersken og lidt nektaragtig i udtrykket. Den har klart et svævende, blomstret, mineralsk og måske endda nøddeagtigt udtryk.

Smagen er lidt i samme vognbane … fyldig, blomstret og mineralsk, langt mere kompleks end 2019’eren, har flere lag og elegance. Man får Trebbiano vin med syre, mineralitet, blomster og samtidig også en længere eftersmag.

Forhandles af Vintrovin, men denne er ikke fundet i sortiment.

Vinanmeldelse 5/7