2018 Weingut am Klotz, Isteiner Cabernet Sauvignon, Baden, Tyskland

2018 Weingut am Klotz, Isteiner Cabernet Sauvignon, Baden, TysklandVi sluttede den fantastiske tyske vinaften med Michael, Lasse og Morten fra Vinvärket med 2 vine mer’ fra Weingut am Klotz, hvor den første så blev serveret blindt, men af nogle korrekt spottet til at være på Cabernet Sauvignon.

Det nye Keller/Reinecker  vinhus kalder selv vinen for deres eksotiske vin, der er lavet på fuldstændig samme måde som deres Pinot Noir vine og efter endt fermentering lagret på franske egefade hvoraf omkring 30% er nye fade. Det er første årgang og der er alene lavet 1.490 flasker af vinen.

Da Vinvärket besøgte Keller og på Fritz Kellers kontor smagte am Klotz vinene sammen med deres sommelier Yannik, så fortalte han netop om, hvordan vinen er anderledes ved, at den er lavet på helt samme måde som deres Pinot Noir vine … altså nærmest efter burgundisk forbillede. Det giver simpelthen en anden form for elegance og det kan faktisk smages med det samme.

Næsen er dejlig animalsk med stald og våd hund, men aftrykket fra egefadene også hurtigt springer op af glasset med tung småristet eg, sødme, kanel, vanilje, blæk og så en frugt der starter med lidt blåbær, men bestemt ikke er mørk … snarere tværtimod, for der er faktisk oss’ nærmest lidt lette Pinot Noir med kirsebær og hindbær, der dristigt blander sig i legen og giver Cabernet’en fin lethed.

I munden er det samme historie … ja faktisk bliver vinen lidt tannisk, letbenet med lidt skarpe kanter, men i stilen – og det lyder måske en smule underligt – faktisk lettere burgundisk i stilen. Det er en vin, som virkelig overrasker og er sindssyg interessant.

Forhandles af Vinvärket, hvor en flaske koster 219 kr.

Vinanmeldelse 5/7