2018 Don Sebastiani & Sons, Smoking Loon Pinot Noir, Californien, USA

2018 Don Sebastiani & Sons, Smoking Loon Pinot Noir, Californien, USAVi skal da smage endnu en vin fra Smoking Loon serie hos Don Sebastiani & Sons og nu er det en 2018 Smoking Loon Pinot Noir.

I både årgang 2016 og 2017 lavede Sebastini deres Smoking Loon Pinot Noir med druer fra Chile, men i denne årgang 2018 er den fuldstændig amerikansk med druer fra Californien. Der er imidlertid nærmest ingen oplysninger om produktionen af vinen, men det dufter da helt klart som om, at vinen da i hvert fald har været lagret på egefade. Vi springer derfor blot hovedkulds i smagsnoterne.

I næsen er vinen grøn med tonsvis af grene, nelliker, blæk, tjære og kul, mens frugten er en smule mere skjult. Hvis du leger titteleg, så dukker der imidlertid både kirsebær, tranebær og lidt granatæbler op midt i hele redeligheden sammen med lidt maling, æter og nogle aftryk fra egefadene med svag vanilje og kanel.

Med luft i glasset bliver aromaerne en tak mere venlige, runde og amerikanersøde … men fortsat med et stramt ansigtsudtryk, så giv endelig vinen masser af luft.

Smagen er egentlig pænt saftig … masser af blommer, kirsebær, god kraft, en lidt bitter sødme. Der er på ingen måder en sart og fin Pinot Noir, men en krydret saftig, rustik Smoking Loon vin og en kende stærk i udtrykket.

Forhandles af Vinmonopolet, hvor en flaske koster 149,95 kr., mens prisen er 119,95 ved køb af 6 flasker.

Vinanmeldelse 4/7