2016 Château Curton la Perriére, Bordeaux Contrôlée, Bordeaux, Frankrig

2016 Château Curton la Perriére, Bordeaux Contrôlée, Bordeaux, FrankrigChâteau Curton La Perriere ligger lidt syd for Jugazan og vel omkring 30-35 kilometer øst for selve Bordeaux by. Det er et af de knap 10.000 vinslotte, som der findes i Bordeaux og vi smager denne røde Bordeaux Contrôlée fra slottet.

Vinslottet er næsten umuligt at finde oplysninger om … ingen hjemmeside, ikke mange søgeresultater eller omtaler, men det laver nogle billige Bordeaux vine. Det er Jérôme Falgueyret, som driver det lille vinslot, som vist skulle lave 3 forskellige vine.

Den årlige produktion skulle vistnok ligge på 14.000 flasker, men jeg har ikke fundet oplysninger om vinmarker, historien bag slottet eller andre relevante informationer. Denne Bordeaux fra Château Curton la Perriére skulle dog være lavet på 100% Merlot.

Duftmæssigt er det tør jord, mørk frugt, solbær, brombær, rugbrød, æblemost, granatæbler, blæk og røg. Smagen er også tør, men det er egentlig med god saft og kraft, en syrlig rygrad, sindssygt mange tanniner og meget vedholdende i smagen.

Forhandles af La Cave Vinimport, hvor en flaske koster 140 kr.

Vinanmeldelse 4/7