2017 Weingut Wolfgang Maitz, Ehrenhausen Morillon, Südsteiermark, Østrig

2017 Weingut Wolfgang Maitz, Ehrenhausen Morillon, Südsteiermark, ØstrigMed næste vin fra Weingut Wolfgang Maitz er vi hoppet et step op i STK klassifikationen med en Ortswein … 2017 Ehrenhausen Morillon.

For dem som ikke kender Morillon druen, så er det såmænd blot det navn, som Chardonnay kaldes i Südsteiermark.

Druerne til denne Ehrenhausen Morillon kommer fra stejle marker i 450 meters højde ved byen Ehrenhausen i marker med  kalkmergelholdige undergrund. Vinen er fermenteret i rustfrie ståltanke, men har lagret 12 måneder på store egefade.

Næsen byder dig smukt på blomster, appelsin, abrikos, melon, banan, druesukker og med en småfed krop med lidt hvalpefedt, men virker venlig, blid og rund. Der fornemmes ingen skarpe kanter eller syre, men en kalket renhed, som virker tillokkende.

Selvom det er fadlagret Chardonnay, så er der udover fedmen og blødheden også et frisk bid, lidt grape bitterhed, men er meget omgængelig og virkelig smagfuld.

Winelovers.dk overvejer import, men jeg kender ikke prisen.

Vinanmeldelse 4/7