2017 Weingut Burggarten, Spätburgunder Classic, Ahr, Tyskland

2017 Weingut Burggarten, Spätburgunder Classic, Ahr, TysklandJeres flittige vinblogger var helt oppe på tæerne, sidst jeg smagte den almindelige 2016 Spätburgunder Classic … en almindelig og alligevel fabelagtig gutswein aka basisvin fra Weingut Burggarten.

Nu er jeg igen vippet helt op på spidserne i balletskoene, for i glasset har jeg igen samme vin, men nu blot i nyeste årgang 2017 og skal teste, om den nye årgang kan følge koreografien eller de bournonvilske takter i enten Sylfiden eller Svanesøen … eller om vi ender på flade fødder i akt 2.

Weingut Burggarten fra bydelen Heppingen af Bad Neuenahr-Ahrweiler i Ahr har jeg skrevet om tidligere, så den historie vil jeg ikke gentage. I stedet kigger vi alene nærmere på husets Spätburgunder basisvin i denne nyere årgang.

Druerne til Burggarten Spätburgunder Classic kommer selvfølgelig fra forskellige marker, men er – som alle husets Spätburgunder vine – modnet på træfade, men hvor lang tid fremgår dog ikke. Der er pænt med Restsüße … altså restsukker, 8,2 gram pr. liter.

Og lad os starte med at afsløre, at stilen i 2017’eren klart virker lysere og lettere end foregående år. Her er der ingen mørk animalsk kostald og vinen er også knap så aggressiv på egefade, så det dufter mere af frisk og syrlig frugt … man kan sige mere feminin i udtrykket. Frugten er også lysere, hindbær, ribs … og godt gemt kommer der – med lidt varme i glasset – også lidt kanel og nelliker frem.

Det smager fortsat fabelagtigt godt … en hverdagsbalsam til de indre organer. Der er god syrlighed i frugten, ribs, tranebær og med luft i glasset bliver smagen varmere og der kommer lidt sødme, krydderier. Niveauet er stadig alarmerende godt, selvom vinen stilmæssigt virker noget anderledes end 2016’eren … men måske lidt tid i kælderen vil modne vinen med mere krop og hoden … som det vist hedder på tysk. På dansk hedder det nosser.

Jeg er dog fortsat total Burggarten fan og tager en vinøs pirouette i Nøddeknækkeren … uden sammenligning.

Forhandles af Propperiet Vin Import, hvor en flaske koster 179 kr., men du får 28% rabat ved køb af 3 flasker, hvorved prisen så bliver 129 kr. og dermed fortsat et godt køb.

Vinanmeldelse 5/7