2016 Domaine de Chèrouche, Persane, Valais, Schweiz

2016 Domaine de Chèrouche, Persane, Valais, SchweizDen sidste vin fra Domaine de Chèrouche blev denne Persane, som er en ren 100% Syrah baseret vin … eller med andre ord en sjælden Syrah schweizer.

Druerne til vinen er ligesom med det Merlot baserede Grand Raye Ultime hentet fra husets vinmarker i Buitonnaz ved Fully. Der er de fleste vinstokke plantet af Andrea Grossmann og Marc Balzan selv i 2010 efter købet af Domaine de Chèrouche. Det er i øvrigt Marc Balzan, som I kan se på billedet ovenover … måske endda med lidt Persane Syrah i glasset.

Igen har jeg ikke megen information om selve vinen, men så skrevet før, så laves de røde vin fra Domaine de Chèrouche med manuel afstilkning, gæring i rustfrie ståltanke, maceration og gæring 5-6 uger.

Lagringen sker enten stål eller gamle fade og derefter flaskes vinene ufiltreret og uden – eller i hvert fald meget begrænset – svovl. Det gælder nok også denne Syrah baserede Persane.

Duften er malerspand, acetone, kirsebær, grønne urter, lakrids, sorte oliven, lidt bio-krudt, men det bliver på ingen måder skævt eller for meget naturvinsagtigt. Der er i stedet godt med mørk frugt, lidt peber og en stor blomstereng. De forskellige aromaer fungerer faktisk rigtigt godt sammen.

I munden er vinen også frugtrig med frisk tanninbid, masser af syre … ja nærmest tonsvis af syre, peber, mørke frugter og underneden en lille delikat sødme, hvilket faktisk balancerer vinen fint i hus. Den er klart bedre end foregående Merlot.

Ingen importør herhjemme, men Bjarne fra Vinimperiet vurderede, at en udsalgspris ville ligge omkring 265 kr.

Vinanmeldelse 4,5/7  thumb