2016 Weingut Aldinger, Fellbacher Trollinger Alte Reben, Württemberg, Tyskland

2016 Weingut Aldinger, Fellbacher Trollinger Alte Reben, Württemberg, TysklandWeingut Aldinger nævnes som en af de gode vinproducenter i vinområdet Württemberg og samtidig er druesorten Trollinger den vigtigste sort i Württemberg, så hvad er mere naturligt end at teste denne Fellbacher Trollinger Alte Reben fra Aldinger? Game on.

Vinhuset Aldinger ligger nord for byen Fellbach omkring 5 kilometer nordøst for Stuttgart. Husets rødder går helt tilbage til 1492, hvor Bentz Aldinger kom til den lille by for blive vinavler. Imidlertid blev det som bødkere, at familien fik deres primære erhverv.

Da Gerhard Aldinger sammen med hustruen Annelies i 1995 overtog driften, så omdannede han ejendommen og startede en vinproduktion med vine i eget navn. Senere blev produktionen udvidet bl.a. med købet af deres ultimative topmar Untertürkheimer Gips.

Samlet har familien i dag 29 hektar vinmarker, nemlig Untertürkheimer Gips, Marienglas, Rotenberger Schlossberg, Uhlbacher Götzenberg, Fellbacher Lämmler, Stettener Möchberg, Fellbacher Goldberg, Hanweiler Berg, Maien og Stettener Pulvermächer.

Siden 1992 har det været Gert Joachim Aldinger, der har drevet vingården, hvilket i dag sker sammen med sønnerne Hansjörg og Matthias. Gert Joachim kaldes kongen af Kappelberg … bjerget som ligger ved byen Fellbach, men i dag har sønnerne dog overtaget mere og mere af driften.

På billedet ovenover kan I se både Gert Joachim og sønnerne.

Hos Weingut Aldinger dyrker de mest Riesling, Spätburgunder og Lemberger, men Trollingerer 4. største sort og er plantet på 11% af husets marker.

Trollinger er en drue, som primært findes i Württemberg samt Trentino-Alto Adige … og i Italien kendes den under navnet Schiava, mens den i Frankrig hedder Vernatsch. Trollinger giver lyse, lette, saftige rødvine med pikant bærsmag. Der kan normalt anes røg, jordbær og fløde i duften.

Man har i området ofte lavet halvsøde vine på Trollinger, da de fungerede fremragende som tørstslukker og var perfekte til tyskernes søde tand. Man dyrkede sorter med høje udbytter og fik hurtigt penge i kassen. Heldigvis er fokus i dag på produktion af kvalitetsvine og selv kooperativerne satser mere og mere på kvalitet.

Denne Fellbacher Trollinger Alte Reben er lavet med druer fra markerne ved Fellbach, altså primært Fellbacher Lämmler og Goldberg. Det er en Ortsweine og – som navnet fortæller – fra gamle vinstokke.

Vinen er lavet med både premaceration og lang gæring med skallerne … samlet omkring 3 uger og derefter lagret på egefade, men hvor lang tid er ikke oplyst. Der er alene 1,3 gram restsukker pr. liter.

Næsen byder på et lille skud peber, et grønt bid, en portion friske jordbær, brombær, frugtbolsjer … let og lys frugt samt frisk vind i håret. Der er lidt kanel, mandler og slet ikke kantet, som man ellers tit finder vinene fra Württemberg.

I munden er der også lidt peber, rund og let frugt. Det er ganske saftigt med klar vaniljesmag, kirsebær, jern og et lille bid. Det er ikk’ helt stort, men ganske charmerende. Minder på mange måder om Spätburgunder, blot knap så feminin og tillokkende.

Købt på weine.de, hvor en flaske koster 10,60€ … svarende til omkring 79 kr.

Vinanmeldelse 4/7