2014 Stou Kir Yianni Wines, Delfis White, Cypern

Torsdag stod på vinsmagning … og denne torsdag noget så “eksotisk” som cypriotiske vine. Og for at gøre det endnu smallere, så cypriotiske vine fra ét vinhus, nemlig vinhuset Stou Kir Yianni Wines, og vi startede heatet med en lille hvid mousserende vin i serie Delfis.

Ja, der står altså Delfis på etiketten … selvom vores humoristiske bud gik på Sej-pis, efter den engelske udtale af navnet Cypern; Cyprus. Men de udenbys bogstaver dækker altså over navnet Delfis.

Stou Kir Yianni Wines ligger i den lille bjergby Omodos på Cypern. Ja faktisk er der ikke tale om en traditionel vingård, for Stou Kir Yianni er en restaurant, som drives af Stavros Zenonos.

Han var egentlig ansat i et forsikringsselskab i Limassol, men for over 10 år siden forlod han det sikre job og brugte sit livs opsparing på en gammel, tom bygning, som over en periode på 4 år blev ombygget til en ægte, chamerende cypriotisk restaurant.

Udover restauranten overtog Stavros også familiens 60 hektar vinmarker omkring byen Omodos. Restauranten kaldte han Yianni efter hans far … også fordi, at hele projektet er blevet et rigtigt familieprojekt, hvor moderen bl.a. hjælper til i køkkenet.

På græsk hedder Stou Kir Yianni Στου Κυρ-Γιάννη. Men hvem kan læse det?

Lad os kaste os ud i den første vin, denne mousserende hvidvin Delfis White. Kan ikke umiddelbart se, hvilke druer, som vinen er lavet på eller hvordan vinen er lavet. Så derfor springer vi da også bare videre til smagsindtrykkene.

I næsen er der kvæde, lidt tropiske frugter, citrus … virker frisk, men der fornemmes også lidt fedme. Smagen er lidt flad og boblerne meget … meget blide. Der er lidt nødder, men er ellers neutral.

Forhandles herhjemme af Bjarne Ørsted, pris 120 kr,

Rating 3,5/7  

Skriv et svar