2014 Stou Kir Yianni Wines, Delfis Rosé, Cypern

Videre med næste cypriotiske vin … fortsat i Delfis serien og fortsat en mousserende vin, men denne gang en rosé fra vinhuset Stou Kir Yianni Wines.

Som jeg skrev i forrige indlæg, så er Stou Kir Yianni Wines ikke en vingård, men en restaurant, som Stavros Zenonos driver sammen med hustruen Moropi, deres 3 børn samt moderen Eftichea. Det er både restaurant, taverna, bar og motel … altid med masser af underholdning.

Tavernas slogan er da også; Stricktly for people with elegant sense of amusement.

De 60 hektar vinmarker passer Stavros også, og her dyrkes druer … både spisedruer til restauranten, men også druer til produktion af vinene. Selve vinproduktionen sker i samarbejde med firmaet Lizzarus Ltd., som ledes af George Philis. De to herrer sørger i kompagniskab for at leje produktionsudstyr hos forskellige lokale vingårde til produktionen.

Det betyder således, at vinene er produceret på forskellige lokationer i området, og til selve produktionen har Stavros og George hyret en vinmager, som skulle hedde noget i retning af Georgios Fournais. Ved ikke, om det er stavet rigtigt … og har heller ikke kunnet finde mange oplysninger om ham eller vinene fra Stou Kir Yianni Wines i det hele taget.

Lad os derfor springe direkte til denne mousserende rosé. I næsen er der godt med blomster … meget floral. Herudover ikke den store næse … men vinen i smagen minder utrolig meget om den foregående hvide. Boblerne er meget, meget blide … der er måske lidt jordbær i smagen, men ellers samme “fladhed”, blød syre … mangler lidt rygrad … og så har den en snert af noget ukendt. Jeg kan ikke definere det. Hmmmm.

Forhandles herhjemme af Bjarne Ørsted, pris 120 kr.

Rating 3/7  

Skriv et svar