Houlberg anmelder … bogen Vin under lup

Jacob Ruby starter sin vinbog Vin under lup med de vise ord; At studere vin er lidt som at studere universet. Du bliver aldrig færdig. Min frue sagde også forleden, om jeg da ikke snart havde smagt alle vine i hele verdenen? Slet ikke … faktisk kun en lille brøkdel.

Selvom Jacob aka Mr. Ruby har så evig ret i hans indledning i Vin under lup, så har han alligevel forsøgt at gøre os klogere på en masse om vin som både; historien om vin, vinplanten, druerne, jordforhold, klimaets betydning, planteavl og bæredygtige tilgange, vinifikation, lagring og smagning af vin.

Jeg har over den sidste måned grundigt læst bogen … ja, jeg er åbenbart langsommere til at læse end at drikke vin. Selvom jeg selv synes, at jeg ved en del om vin, så er jeg blevet meget klogere på en lang række områder, for bogen er virkelig meget informativ.

Jeg er vildt begejstret for bogen, for den giver virkelig, på en usnobbet, interessant og letlæselig facon en faglig viden om vin uden af virke støvet, nørdet eller kedelig. Den giver dig et kæmpe overblik og stor viden om vin … uanset, om du er ny eller meget erfaren indenfor vin.

Det skyldes både Jacobs fine måde at fortælle om emner på, men samtidig er bogen krydret med egne oplevelser i vinlandene samt en række små citater om vin, som fx Vin er lys holdt sammen af væske eller mit ynglings citat Vin er det konstante bevis på, at Gud elsker os, og at han elsker at se os glade.

Jeg kan nemt kede mig, når jeg skal læse bøger … specielt en fagbog indenfor et bestemt område, som jeg allerede kender lidt til, men det gjorde jeg faktisk slet med Vin under lup.

Måske skyldes det også, at dette er 2. udgave af bogen, der udkom første gang tilbage i 2011 … og siden har Jacob ændret rigtigt meget og han siger selv, at det faktisk er en helt anden bog. Han har ændret sig, emnet vin har udviklet sig og verden har udviklet sig … og så har han også brugt de sidste 4 år på at skrive på bogen.

Det har belønnet sig … Vin under lup er en rigtig fin vinbog, som jeg absolut vil anbefale til alle, som er nysgerrig på vin … høj som lav, tyk eller tynd, erfaren eller uvidende.

Forhandles af Mr. Ruby, hvor bogen koster 199 kr.

Boganmeldelse 6/7