2020 Joaquín Rebolledo, Tinto Barrica, Galicien, Spanien

2020 Joaquín Rebolledo, Tinto Barrica, Galicien, SpanienDen sidste vin – og madvinen, der skulle følges lidt spansk tapas på vej – på Jysk Vinbar, blev denne 2020 Tinto Barrica fra vinhuset Joaquín Rebolledo, der ligger i Valdeorras … den nordøstlige region i provinsen Ourense i Galicien.

Vingården ligger som en naturlig port til Galicien i en dyb, frugtbar og lys dal, gennem hvilken den fredelige flod Sil løber.

Vinhuset drives af Joaquín Rebolledo, som overtog vingården, der har været i familiens eje i mere end 4 generationer og ligger smukt med udsigt til kastanje- og oliventræer samt vinmarkerne Fontei, Freixido, Trasdeirelas, Pedrazais, A Veiquiña, O Redondo og San Roque.

Joaquín Rebolledo overtog vingården med sine gamle kældre for 30 år siden og startede sit ambitiøse projekt med at lave kvalitetsvine. Han blev  én af pionererne inden for genopretning af druesorten Godello i Valdeorras.

Dengang syntes naboerne, at han var skør … at plante lavtydende druesorter beregnet til kvalitetsvine, som erstatning for sorter med høj volumen tiltænkt billige vine, var absolut ikke kutyme dengang.

Men takket være satsningen fra Joaquín Rebolledo, så har vingården i dag vinmarker med Godello stokke med en gennemsnitsalder på – surprise – 30 år. Og resultatet udeblev da heller ikke …. Joaquín Rebolledos vine var i 1993 de første galiciske Godello vine til at vinde Zarcillo de Oro og det medførte en øget interesse for Valdeorras.

Samlet har vinhuset i dag 35 hektar fordelt på ikke mindre end 204 forskellige parceller. Vinstokkene står plantet på sydvendte skråninger på vinmarker, der strækker sig op til 700 meters højde, hvilket medfører store temperaturforskelle på dag og nat. En stor fordel, såfremt man ønsker at producere friske og saftige vine, som det er tilfældet hos Rebolledo.

Denne Tinto Barrica er på ren Mencia og al høst og den efterfølgende selektering er foretaget ved håndkraft, hvorefter vinen er gæret under temperaturkontrollerede forhold på stål. Under macerationen omrøres mosten to gange dagligt, hvorefter vinen lagres på 300 liters franske egetræsfade inden frigivelse.

 I næsen er vinen egentlig både varm og lidt vamset  med fadpræg, kanelgifler, lakrids, vanilje og chokolade dukker først op, men det følges op af en mørk og fyldig frugt af blåbær og brombær.

Smagen er også vamset, bamset og fyldig med krydrede noter, en saftig syre samt denne fyldige og koncentrerede frugt, der dog er lidt kantet og noget sød. 88 point.

Forhandles af Jysk Vin, hvor en flaske koster 159 kr., mens prisen er 139 kr. ved køb af 6 flasker.

Vinanmeldelse 4,5/7