2016 Simone Scaletta, Barolo Bricco San Pietro Chirlet, Piemonte, Italien

2016 Simone Scaletta, Barolo Bricco San Pietro Chirlet, Piemonte, Italien Vi skal et smut til smukke Barolo, hvor vi – midt ude i vinmarkerne en smule sydvest for Monforte di Alba – finder Simone Scalettas vingård og det er derfra, at jeg nu smager en 2016 Barolo Bricco San Pietro Chirlet.

Simone Scaletta er en af de nye, unge vinproducenter i Barolo og hele eventyret startede i 2000, hvor han blev betaget af at lave  vin og besluttede at bygge sin helt egen vingård helt fra bunden. Uden familiebesiddelser i Barolo forlod han frimodigt sit daglige job i Torino og satte sig for at bygge en fantastisk vingård i hjertet af Monforte d’Alba.

Det tog Simone 8 år … og i den tid leverede han praktisk talt i sin campingvogn, men fik bygget sin drømmekælder med nidkærhed samt masser af hårdt arbejdet og fik allerede i 2003 aftappet sin første vin, der blev vel modtaget af anmelderne.

Simone laver sine vine med en  umiskendelig livsglæde. I dag fører den grænseløst energiske vinmager tilsyn med 5 hektar vinmarker, hvor han dyrker Barbera, Dolcetto og Nebbiolo … bl.a. har han små parceller på Bussia og Bricco San Pietro.

Selvom Monforte d’Alba nok mest er kendt for sine meget maskuline og kraftige Barolo vine, så laver Simone Scaletta mere lette vine med et feminint udtryk.

Han bruger kun gamle fade, så det er den rene Nebbiolo frugt der kommer til udtryk i hans nærmest burgundiske Barolo, men tag ikke fejl, for selvom den er svær at holde fingrene fra, så er der saft og kraft i dem til mindst 10 år i kælderen.

Denne Barolo Bricco San Pietro Chirlet med den smukke etikette er lavet på ståltanke, men den er lagret på 24 måneder på 2-3 år gamle barriques.

Damm for en lækker aroma … masser af Barolo noter på en fin lys, luftig og elegant facon. Der er knuste rosenblade, violer, lidt garvet læder, cedertræ, tør lerjord, blomster i skovbunden, nogle kirsebær, hindbær, cocktailbær, tobak, kaffebønner samt en let sødme … er bare så fin, sart, let og – ja – burgundisk i udtrykket.

Det er samme indtryk, som man får i smagen … syrlige kirsebær, hindbær, ribs samt bitter Campari, appelsinskal, men nedenunder lurer hele tiden de lyse, men totalt og markante tanniner, der giver et tannisk, bittert og syrligt bid, men på denne lette og lyse facon, meget læskende, lys, ren samt stringent i sin struktur. Mums for pokker og 96 point.

Forhandles af Smalle Vine, hvor en flaske koster 349 kr., mens prisen kun er 200 kr. ved køb af 6 flasker.

Vinanmeldelse 6/7