2018 Ada Nada, Barbera d’Alba Pierin, Piemonte, Italien

2018 Ada Nada, Barbera d’Alba Pierin, Piemonte, ItalienLad os da endelig for en stund  blive hos Azienda Vitivinicola e Agriturismo Ada Nada, for den næste vin i glasset blev denne 2018 Barbera d’Alba Pierin … en vin, som jeg også har smagt i tidligere årgange.

Barbera d’Alba d’Pierin er en af husets 2 Barbera d’Alba vine og lavet med druer fra den lille mark Pierin i Treiso kommune, en mark med kalkholdig, hvid mergel og lavt indhold af ler, men en perfekt sydøstlig eksponering.

Druerne høstes typisk i slutningen af september og sker ved håndkraft i store kurve. Høstudbyttet er rimelig pænt med knap 80 hektoliter pr. hektar. Derefter afstilkes drueklaserne, presses og overføres til rustfrie ståltanke, hvor macerationen varer omkring 7 dage ved en temperatur ved 28 grader.

Derefter sker fermentering og efterfølgende lagrer vinen 10-12 måneder på de store egefade inden ufiltreret flaskning. Derefter lagrer vinen på flaske endnu 3 måneder inden frigivelsen og man lavet årligt omkring 6.000 flasker.

På en eller anden måde, så virker vinen i næsen lidt lettere end 2016’eren, men har atter en imponerende, landlig og animalsk note med blomster, læder, syrlige kirsebær, blåbær og hindbær, virker lidt mælket suppleret med sød lakrids, våde fade, balsamico med alder og samlet set bare vild lækker duft.

Hvor smager den også godt … sådan nærmest saftig med både stor dybde samt en syrlig og frisk bitterhed med Campari krydderlikør og noget appelsin. Der er frugt med sorte kirsebær, tranebær, hindbær, meget elegant og har denne syrlige, bitre og fine nerve med en svag sødme … lys eksplosiv. Man bliver glad, så 92 point.

Forhandles af Italux, hvor en flaske koster 115 kr.

 Vinanmeldelse 5/7