2015 Bodegas Nabal, Crianza, Ribera del Duero, Spanien

2015 Bodegas Nabal, Crianza, Ribera del Duero, SpanienDet lakker mod enden i Ribera del Duero smagningen, men den næste vin er en Crianza fra det lille vinhus Nabal Bodegas & Viñedos.

Vinhuset ligger lidt syd for den lille vinlandsby Gumiel de Izán omkring 100 kilometer syd for Burgos. Nabal er et nyt projekt fra Navarro Balbás familien, som tidligere har været involveret i branchen.

Projeket blev startet i 2014 af de 3 brødre Óscar, Andrés og Daniel Navarro Balbás og de navngav projektet efter de første bogstaver i deres efternavne Na-Bal.

De ville prøve noget nyt efter en mere end 20 årig karriere som producenter i Ribera del Duero og oprindelige initiativtagere til oprettelsen af appellationen DO Arlanza.

De byggede et nyt, topmoderne vineri ved Gumiel de Izán og købte 35 hektar vinmarker, hvor de dyrker druesorter som fx Tempranillo, Garnacha, Merlot og Albillo … men derudover så opkøber de også druer fra lokale vinavlere.

Vi smager deres 2015 Crianza, som er lavet på 100% Tempranillo, som kommer fra forskellige marker i Burgos og fra vinstokke, der er omkring 50-80 år gamle buskvine stokke. De er høstet og sorteret i markerne manuelt, hvorefter de er afstilket og placeret i de rustfri ståltanke med kølig en pre-maceration.

Derefter sker alkoholgæringen ved temperaturer på 26 grader med kort og hyppig overpumpning. Så er der sket malolaktisk gæring, der sker delvist i ståltanke og derefter på nye 20% amerikanske og 80% nye franske egetræsfade, hvor vinen lagret samlet 14-16 måneder.

I næsen er duften ikke så tæt og kraftig, men egentlig meget let af Ribera del Duero og samtidig meget blomsterrig. Det er fortsat ret mørke bær, sorte kirsebær, brombær, blommer … et pænt fagpræg fra de nye fade med vanilje, lakrids, ristede kaffebønner, karamel, kakao og søde krydderier … rund og venlig.

Smagen er også mørk med egentlig med en frisk og tør frugtsmag, hvor der er blommer, brombær og hindbær, masser af solskin og fin blødhed, balsamiske noter, silkebløde tanniner … og hvor smager det virkelig godt … klart 4,5 houlbergske fingre med pil op.

Forhandles af både Otto Suenson eller VildMedVin, hvor en flaske koster 225 kr., mens prisen er 202,50 kr. ved køb af 6 flasker.

Vinanmeldelse 4,5/7