2017 Bodega Finca La Capilla, La Capilla Crianza, Ribera del Duero, Spanien

2017 Bodega Finca La Capilla, La Capilla Crianza, Ribera del Duero, SpanienSå gik slaget i gang med 15 Ribera del Duero vine og den første blev denne La Capilla Crianza fra Bodega Finca La Capilla, der ligger ved Roa i Burgos området. Vi er lidt nordøst for Peñafiel.

Bodegas Finca La Capilla er grundlagt i 1998 og oprindelig som Bodegas Robeal af Juan Miñón sammen med sønnen Rodrigo Miñón García, der var teknisk direktør og vinmager.

Sammen købte de knap 65 hektar vinmarker på tværs af kommunerne Roa de Duero, Anguix, La Horra og Fuentecén og de byggede også et moderne vineri i Roa og det havde plads til lidt over 2.000 egetønder.

I 2019 blev vingården dog overtaget af den ansete Rioja vingård Marqués de Cáceres og ændrede navnet til Bodega Finca La Capilla, men Rodrigo Miñón García fortsatte dog som vinmager. Marqués de Cáceres er ejet af Forner-familien, som oprindelig er spanske, men har også tidligere lavet vin i Bordeaux.

Det var reelt Enrique Forner, som allerede i 1920 sammen med sin far og bedstefar grundlagde Vinícola Forner, der var en produktions, salg og eksportvirksomhed af vine fra Sagunto i Valencia.

Da han under borgerkrigen i 1952 blev forvist til Frankrig, så startede han i Rhône- og Loiredalene en tilsvarende virksomhed og endte endda i 1963 med at købe 2 Grand Cru Classé slotte Château Camensac og Château Larose Trintaudon i Haut Medoc … overbevist om, at han ville være i stand til at lave nogle af de bedste vine i verden.

Han vendte dog tilbage til Spanien i 1968 og slog han sig ned i Rioja og Cenicero … lige i hjertet af La Rioja Alta, for at fortsætte sin store drøm, hvilket blev med Marqués de Cáceres. I dag laves der fortsat vine fra Rioja, men huset har også vinhus i Rueda og laver faktisk vine fra det meste af Spanien via opkøbte druer.

Ja … og så ejer de siden 2019 også Bodega Finca La Capilla med dets 65 hektar vinmarker og derfra laver de indtil videre kun 3 forskellige vine, hvilket er en La Capilla Blanco på primært Verdejo, denne La Capilla Crianza og en La Capilla Vendimia Seleccionada, som vi faktisk også senere skal smage.

Druerne til vinen er 100% Tempranillo og kommer fra forskellige parceller, hvor de er høstet i små partier parcel for parcel. Derefter er druerne overført til gæringstankene, hvor der sker en langsom og i lang gæring  i små rustfri ståltanke med druernes naturlige gær.

Derefter er der sket malolaktisk gæring på franske egetræsfade og vinen lagrer 15 måneder på finkornede franske egetræsfade, hvor 50% er helt nye og den anden halvdel et år gammel. Vinen får så derefter lov til at lagre 2 år på flaske inden frigivelse.

I næsen er vinen sådan meget ligetil Ribera del Duero … har denne mørke, lidt søde og runde duft. Der er fugtige solbær, brombær, har godt med lakrids, engelsk lakrids, søde krydderier og så masser af træ, ristede fadnoter, vanilje og samlet en ganske fin duft.

Smagsmæssigt er det også en god allround vin med blåbær, kirsebær, solbær, en vis tørhed samt syrlig og bitre tanniner, men virker samlet meget i balance, således den har en god sløjfe, som er bundet rigtigt pænt.

Forhandles af Wine-direct.dk, hvor en flaske koster 195 kr.

Vinanmeldelse 4,5/7