2015 Weingut Daniel Then, Sommeracher Katzenkopf Spätburgunder Auslese Trocken, Franken, Tyskland

2015 Weingut Daniel Then, Sommeracher Katzenkopf Spätburgunder Auslese Trocken, Franken, TysklandDenne 2015 Sommeracher Katzenkopf Spätburgunder Auslese Trocken fra Weingut Daniel Then tog alle omkring bordet med stor overraskelse.

Weingut Daniel Then ligger centralt på Hauptstraße 1 i den lille by Sommerach i Franken.

Vinhuset er grundlagt i 1849 af Agnes og Franz Melchior, men drives i dag af Daniel Then, som er 5. generation og han overtog driften fra sin far Arthur for ikke så længe siden. Arthur hjælper da også fortsat den unge søn på vingården.

Weingut Daniel Then har samlet 5,5 hektar vinmarker, mens vinene laves og lagres i husets gamle kælder, som med smukke hvælvinger faktisk stammer helt tilbage fra 1500-tallet.

Huset laver selvfølgelig alle de typiske Franken vine .. og jeg har da også tidligere smagt 2015 Sommeracher Katzenkopf Spätburgunder Spätlese Trocken fra huset … men her nærmest samme vin, men blot i en tør Auslese udgave, nemlig 2015 Sommeracher Katzenkopf Spätburgunder Auslese Trocken.

Som lillesøsteren er vinen vinificeret på rustfrie stålfade og med pæn maceration, men antal dage er dog ikke oplyst. Daniel har fra årgang til årgang eksperimenteret lidt med lagringen, men denne er lagret 24 måneder på barriques.

Fra vinglasset strømmer den herligste aroma … virkelig landlig med sød kostald, krudt, kaffegrums, jordbær, kirsebær og tranebær samt et totalt stort og tungt fadpræg, vanilje og mælkechokolade samt en kæk lille syre. Hvor er duften dog bjergtagende, berusende og bare ren eliksir for sjælen.

Smagsmæssigt er vinen virkelig cremet og smelter nærmest i munden med en sød rundhed, et venligsindet og vindende væsen, hindbær og kirsebær, ultrablød syre og er vild elegant. Selv de små og nuttede tanniner er polerede, stilen lidt bredrøvet, men hvor er den tiltrækkende. Lækker topklasse Spätburgunder og Houlberg vurderer den til et sted lige over 6 fede fingre.

Købt på vingården, hvor prisen var 21,00€ … svarende til omkring 156 kr.

Vinanmeldelse 6/7