2019 Accornero, Bricco del Bosco Grignolino del Monferrato Casalese, Piemonte, Italien

2019 Accornero, Bricco del Bosco Grignolino del Monferrato Casalese, Piemonte, ItalienJeg må indrømme, at jeg har været solgt de få gange, hvor jeg har smagt vine på Grignolino druen … og det gælder også denne 2019 Bricco del Bosco Grignolino del Monferrato Casalese fra vinhuset Azienda Agricola Accornero & Figli.

Vinhuset er grundlagt i 1897 af Bartolomeo Accornero og hustruen Giuseppina Lasagna som – efter mange års opsparing – købte Cascina Ca’ Cima i kommunen Vignale Monferrato, der er smukt beliggende i Monferrato omkring 70 km nordøst for Barolo.

I dag er det 4. generation som driver vingården Cascina Ca’ Cima videre, nemlig brødrene Ermanno og Massimo Accornero … dog fortsat med hjælpe fra faderen Giulio Accornero. De har nu 20 hektar vinmarker og laver årligt 100.000 flasker vin.

Alle vinmarker er økologisk dyrkede uden brug af kunstgødning og pesticider. Stedets flotte vinkælder står trods mange nye faciliteter bag en traditionel vinificering, der sikrer stilistiske og typiske vine for Monferrato.

Fokus er på klassiske druer for Monferrato, og især porteføljen af Barbera del Monferrato er almindeligt anerkendt som den vel nok bedste for området.  Derudover er familien er kendt for at lave fine og eminente Grignolino del Monferrato Casalese vine og dyrker også Malvasia di Casorzo samt nogle få andre sorter.

Denne Bricco del Bosco Grignolino del Monferrato Casalese er netop én af de vine, som Accornero er berømte for … en enkeltmarks vin, der viser den klassiske side af sorten og det er en relativt lys og let rødvin. Det er lillesøster til husets topvin Grignolino del Monferrato Casalese Bricco del Bosco Vigne Vecchie.

Vinen er lavet på 100% Grignolino druer, som er høstet i starten af oktober og lavet med akoholisk gæring over 4-7 dage efterfulgt af en malolaktisk gæring og lagring … men den er formentlig alene på ståltanke og relativ kort. Det er en vin, som vinhuset lavede første gang i 1980.

I glasset er vinen meget lys, transparent og klar i glasset, mens den i næsen er landlig, animalsk, nærmest øko eller bio … parfumeret med blomster, pollen, fennikel, bløde og modne kirsebær, jordbær, eg, lidt granatæbler, knuste sten med støvet tørhed, violer, rosenblade  samt en halvt medicinskab.

Det er smagsmæssigt en utrolig frisk og let vin, pænt blomstret, parfumeret, syrerig og bitter, spinkel, slank, lys og syrlig med ribs, rabarber, lyse umodne kirsebær, antydning af lette, fine tanniner og utrolig frugtrig med svag og behagelig sødme. Det er en vin, der bare hænger rigtig godt sammen … silkefin, indsmigrende, adorabel og attråværdig. Det er 5 lette fingre i vejret med pil op.

Importør er Adriat Vinimport, men prisen ved køb kan jeg ikke huske, men formentlig omkring 150-200 kr. vil jeg gætte.

Vinanmeldelse 5/7