2012 Domaine Louis Lequin et Fils, Santenay Premier Cru La Comme, Bourgogne, Frankrig

2012 Domaine Louis Lequin et Fils, Santenay Premier Cru La Comme, Bourgogne, FrankrigDen næste vin er også fra Domaine Louis Lequin et Fils og denne gang faktisk fra en af de finere 12 Premier Cru marker i Santenay, nemlig La Comme, for vinen er nemlig 2012 Santenay Premier Cru La Comme.

Der findes kun beskedne 329 hektar vinmarker i Santenay og heraf er de 123 hektar Premier Cru fordelt på kun 12 marker.  La Comme er nok ikke den mest berømte, men er klart blandt de bedste af de 12 Premier Cru marker i Santenay og den ligger da også helt op til grænsen af Chassagne-Montrachet mod øst og Santenay marken Beauregard mod vest oven over Clos de Tavannes samt Les Gravières. Perfekt placering med andre ord.

La Comme har en sydøstvendt hældning og en jord præget af grus, marl og kalksten, som bidrager til struktur og rigdom. Marken har sit navn La Comme fra det regionale ord Combe, da marken ligger i forlængelse af plateauet Combe d’Saint-Aubin.

Santenay vinene er lidt oversete i forhold til vinene fra fx Chassagne-Montrachet og de mere nordlige appellationer, da vinene fra Santenay ofte er mere rustikke og lidt mørkere på grund af områdets specielle terroir. Men godt for os, for dermed er vinene fra Santenay også tit billigere og man får fortsat masser af lækker burgundisk kvalitet.

Denne Santenay Premier Cru La Comme er lavet som forrige søstervin, altså med afstilkning, let presning, kold maceration i 6 dage og spontangæring alene med druernes naturlige gærceller ved 32 grader over 12-15 dage med daglig pigage.

Efter endt fermentering knuses og presses druerne, hvor efter vinen så får lav at hvile 4 dage for at falde til ro. Derefter er vinen så lagret 16-18 måneder på Allier barriques, heraf 25% nye fade. Efter vinen så er flasket, lagres den 2 år i kælderen inden den endelig frigives.

I forhold til den foregående Santenay Clos Genêt er La Comme duftmæssigt langt mere rund, kompleks, smooth, subtil, raffineret og sofistikeret. Det er syrlig skovbund, hindbær, tranebær, granatæbler, ribs, grønne blade, tørrede roser, egentlig ganske landlig … og virker samtidig også endnu meget ung, utålmodig og småtrippende med alle dens små prikkende aromaer. Der kommer også – mere skjult – mentol, fernis og lakridsrod.

I munden er der også skruet en kende op på volumenknappen til intensiteten og har lidt samme noter, som søstervinen, blot en kende mere koncentreret, ung og frisk. Der er igen utroligt sprællevende silkefine tanniner, som angriber din mund … tænder og svælg med grøn umoden frugt, hindbær, ribs og en klart vildere syre. Der er masser af finesse, lethed og endda til en pris, som er totalt overkommelig for en smuk bourgogne.

Forhandles af Supervin, hvor en flaske koster 329,95 kr., men kan fås til 229,95 kr. ved køb af 6 flasker.

Vinanmeldelse 5,5/7