2010 Giulia Negri, Barolo La Tartufaia, Piemonte, Italien

2010 Giulia Negri, Barolo La Tartufaia, Piemonte, ItalienEr sgu blevet lidt hooket på barolopigen Giulia Negris vine og smager nu en 2010 Barolo La Tartufaia fra den hendes og faderens vingård Serradenari Società Agricola en kilometers penge sydvest for La Morra by.

Jeg smagte første gang af vin fra Giulia Negri tilbage i marts ved Distintos fine branchesmagning, og dengang var det en Giulias 2013 Barolo Serradenari. Da skrev jeg også en masser om Giulia og historien bag hende og vingården, som hun allerede overtog driften af som ung 24-årig.

Men det må du altså læse mere om i det gamle blogindlæg, for her kigger vi blot nærmere på denne 2010 Barolo La Tartufaia, hvor alle druerne kommer fra marker i 460 meters højde ved Serradenari … Barolos eget bjerg.

Giulia har – som med hendes Pinot Nero – kaldt vinen La Tartufaia, som betyder trøffeljæger, da området ved Serradenari er rig på trøfler … som den søde Barologirl og hendes crew også løbende bruger tid på at finde.

Barolo La Tartufaia er lavet med spontangæring alene med de naturlige gærceller i druerne i store 60 hektoliters kegleformede egekar med omkring 40 dages maceration. Efter endt fermentering er vinen lagret 24 måneder i 25 hektoliter slavonske egefade.

Fin moden og næsten hengemt frugt, først er der masser af rosenblade og rosenvand, virkelig pænt parfumeret og byder derudover på læder, gammelt egetræ, hyben, hindbær, rabarber, tranebær og blommer, teblade, svampe, tør lerjord, harpiks, tjære, mintpastiller, et strejf af mælkechokolade … meget let, feminin og sart i udtrykket, nærmest som en vintage Gucci taske.

Smagen er syrlig, nærmest blomstret og parfumeret, let med ribs, tranebær, masser af tanniner, som sætter sig rundt i hele munden, men slet ikke anmassende, men er i stedet let, lys og virkelig diskret, hvilket varer ved i ret lang tid. Den modne og syrlige frugt er næsten dekadent i dens fremtoning med sur bitterbær bitterhed. Det er sgu ret lækker Barolo fra Barolopigen. 6 fingre med hjertestor pil op.

Forhandles af Distinto, hvor en flaske i nyere årgang koster 399 kr.

Vinanmeldelse 6/7