Besøg på Vinoteket i Grenå

Onsdag før påske … hvad skal man lave? Hvad med et besøg på Vinoteket hos Bent, som jeg tidligere havde lovet at skrive et indlæg om på min lille vinblog.

For dem, som ikke har hørt om Vinoteket i Grenå, så er begrebet Vinotek mest kendt i udlandet, idet der ikke findes mange Vinoteker i Danmark, og Grenaa har det eneste med dette koncept. Vinoteket i Grenaa er en kombination af en vinbutik og en café.

I vinbutikken kan du få rådgivning om vin og vælge mellem over 350 vine, hovedsageligt franske vine, men også oversøiske vine fra Chile, Australien og Argentina og mange andre lande.

Hvis du spiser i cafeen eller i selskabslokalerne, så kan du mod en symbolsk merpris på 90 kroner i cafeen og 110 kroner i selskabslokalerne nyde alle vinene fra butikken … dvs. du har altså over 350 vine at vælge imellem.

Ønsker du et enkelt glas vin, kan det også lade sig gøre, idet du så betaler det halve af flaskens detailpris, dog med en minimumspris på kr. 40 pr. glas.

Bent har med jysk beskedenhed også ansøgt om at komme i Guinnes Books of Records som Verdens største vinbar!

Vinoteket er et hyggeligt sted, og der er fin service. Udover café og vinbutik sælges der også diverse tilbehør indenfor vinens verden, og Bent havde op til vores besøg sendt nyhedsbrev med info om, at han og konen lige havde været i Frankrig på antikmarkeder samt franske vinsmagninger, og derfor havde fyldt butikken med masser af spændende vinglas og karafler.

Se det kunne jeg ikke stå for, og besøget endte da også med køb af en gammel, antik, fransk vinkarafel, som min kone til gengæld ikke synes, at vi havde brug for.

Antik, fransk vinkarafel

Er nu ikke helt så sikker på, at karaflen er antik … men fin er den da, og den kan helt sikkert hælde et par glas vin op.

Madmæssigt blev det ikke verdens største oplevelse. Vi valgte begge 4 små tapasretter i form af mexicansk pandekage med fyld, charcuteri med oliven, spansk seranoskinke samt ost.

Havde måske forventet, at charcuteri var mere end 3 stykker ens chorizo og at ost var mere end 2 ens stykker billig brie, men til gengæld var børnene tilfredse med deres pølsehorn, og jeg var yderst tilfreds med vinen, så dermed var husfreden egentlig på plads.

Jeg ved dog fra tidligere besøg på Vinoteket, at der bestemt laves god mad på stedet, så lad endelig ikke min sarte og forventningsfulde gane påvirke dig, for stedet er absolut et besøg værd.

Tapas tallerken med 4 retter

Jeg havde forinden det lille måltid valgt en vin i butikken, nemlig en 2010 Pine Ridge Vineyards, Forefront Pinot Noir fra Californien. Og det var et fint valg, for det var en dejlig cremet vin, som jeg selvfølgelig fluks smider en anmeldelse af på bloggen.

Vi drak ikke vinen op, da vi skulle køre hjem. Imidlertid fik vi resten af vinen med hjem (se, det er sgu service) og her i skrivende stund er denne rest hurtigt drukket … og med samme nydelse som på Vinoteket.

Så kommer du … sådan tilfældigt … forbi Grenå, så læg endelig kursen forbi det lille, charmerende Vinotek. Dem burde vi have nogle flere af i Danmark.

Skriv et svar