2008 Raka Wines, Barrel Select Merlot, Overberg, Sydafrika

2008 Raka Wines, Barrel Select Merlot, Overberg, SydafrikaMed næste vin rykker vi en anelse mere sydøst, nemlig omkring 100 km. fra Stellenbosch til området Overberg, hvor vi finder vingården Raka Wines, som et et lille familiebrug på 62 hektar, som drives af Dreyer familien med Piet Dreyer som grundlægger og daglig leder.

Overberg er ganske ukendt for de fleste danskeren, og området har da heller ikke den store betydning i den internationale vinverden. Området anses for at være en cool-klima vinavl zone på grund af sin højde og sin nærhed til de kølige strømme i Atlanterhavet. Den gennemsnitlige temperatur er normalt et par grader køligere end i nærliggende vinområder, mens højden hjælper med at fange vitale mængder af solskin.

Sammen vil disse faktorer sikrer, at de fleste Overberg vinmarker nyder en lang og uafbrudt modning sæson. Det betyder vinene ofte her bliver mere komplekse og ikke så “marmelade-agtige” som man ellers kan se i Sydafrika.

Raka er et familievinbrug drevet af Piet Dreyer. Han var oprindelig fisker, men startede i 1999 vingården med et mål om at lave sydafrikas bedste vine på sin helt egen facon. Vingården kaldte han fluks Raka … efter hans første fiskebåd. Navnet Raka stammer fra den lokale mytologi, en havmand, halvt menneske, halvt dyr og sort som natten.

Her har vi husets Barrel Select Merlot. Barrel Select betyder på dansk, at man fra denne årgang 2008 har udvalgt de 10 bedste fade Merlot produceret det år, og så lavet vinen herfra. Det betyder også, at vinen alene er lavet i begrænset antal, da et fad jo alene indeholder 225 liter. Med min hovedregning vil det betyde en produktion på maksimalt 3.000 flasker. Vinen er i øvrigt produceret af Piets søn, Josef Dreyer.

Duftmæssigt lidt nelliker, sur brombær, lidt blommer, eucalyptus og ellers lidt neutral. Smagsmæssigt er der solbær, men igen lidt ubalance og meget skarp i smagen. Heller ikke lige min kop te.

Fås hos Valuewine til 110 kr.

Vinanmeldelse 2,5/7 

Skriv et svar