2015 La Bollina, Ventola, Piemonte, Italien

2015 La Bollina, Ventola, Piemonte, ItalienHvidvinen Ventola i den lille buttede flaske er lavet på druen Cortese og kommer fra vinhuset Societa’ Agricola La Bollina, som ligger ved den lille by Serravalle Scrivia.

Det er imidlertid et pænt stykke fra det centrale Piemonte, altså området omkring Alba, Barolo og Barbaresco … vel omkring 60 kilometer øst for Alba og dermed således beliggende i den østligste del af Piemonte.

Serravalle Scrivia er mest kendt for det største outlet center i Europa kaldet McArthur Glen Serravalle Outlet med over 80 butikker, men der laves altså også vin i byen, nemlig under appellationen Gavi … navngivet efter middelalderbyen Gavi, som ligger blot 10 kilometer fra vinhuset.

Vinhuset holder til i en gammel historisk ejendom, som tidligere var residens for markisen Figari af Genova, men siden 2008 har ejendommen været ejet af Marco Roveda … eller rettere hans selskab Praga Holding. Marco købte ejendommen fra Gruppo Berlucchi ejet af familien Ziliani og besluttede sig for at lave vin.

Til ejendommen hører nemlig 120 hektar jord, hvoraf 25 hektar er vinmarker. Ja derudover omfatter driften af ejendommen såmænd også et 4 stjernet luksushotel, en stor restaurant, et kongrescenter … samt en 18 hullers golfbane, som ligger idyllisk og snor sig mellem husets vinmarker.

Ved overtagelsen allierede Marco Roveda sig med vinmagerne Mario Ercolino og Andrea Bernardini, og lige siden har Societa’ Agricola La Bollina produceret rigtig gode vine, som bl.a. scores op til 96 point og får rosende ord fra bl.a. allestedsværende Luca Maroni. Den samlede produktion ligger i dag på omkring 120.000 flasker årligt.

Der produceres 9 forskellige vine på La Bollina, hvor denne Ventola er én af disse. Det er som nævnt 100% Cortese, som vinhuset lader hænge lidt længere på vinstokkene. De sent høstede druer gæres langsomt inden 6 måneders lagring på egetræsfade.

Lad os smage på denne lille fede flaske fra La Bollina … næsen er en kende sødlig og parfumeret. Den har sådan lidt en varm og nøddet fornemmelse med søde ferskner, pærer, ananas, fernis, mandler, vanilje og lidt karamel.

Smagsmæssigt lidt i samme boldgade … sød honning, melon, frugtsten, muskat og cremet, blød og flad. Der er måske lidt citrus, men syren er vag, hvorved vinen også bliver lidt neutral, men meget let drikkelig og ukompliceret.

Importør af La Bollina vinene er Andrup Vin, men denne ses ikke pt. i sortimentet, men er tidligere solgt til en tilbudspris på 79 kr.

Vinanmeldelse 4/7